Concert magistral de colinde, în urbea Bacăului

La ceas de seară și în prezența IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pentru căteva ore, 1508 băcăuani au trăit la superlativ atmosfera vestirii Nașterii Mântuitorului Hristos în smerita peșteră a Betleemului. Corul de copii al Parohiei Irești din județul Vrancea și Grupul Psaltic bizantin misionar „Evloghia”, al Patriarhiei Române, care au participat cu binecuvântarea Preafericitului Părintelui Daniel, Patriarhul României, au mângâiat sufletele tuturor celor prezenți, cler și popor creștin, printr-un concert extraordinar de colinde tradiționale românești, precum și câteva cântece patriotice. Alături de ei a conferențiat și maestrul Dan Puric.

evloghia_0
dan_puric_0
iresti_0
public_concert_0

Cea de-a cincea ediție a acestui eveniment cultural-duhovnicesc, desfășurată la Bacău, a adus tuturor celor prezenți vestea sărbătorilor de iarnă prin cântece interpretate într-o maniera unică și plină de har.

 Întâlnirea s-a bucurat de prezența în sala de concert a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de care au participat oficialități centrale, județene și locale.

În cuvântul de deschidere, părintele Ciprian-Ioan Ignat, moderatorul acestui regal muzical de excepție, a urat bun venit băcăuanilor, rostind și cuvântul Părintelui Arhiepiscop Ioachim, special conceput pentru această zi de bucurie și de revedere cu fiii și fiicele duhovnicești din urbea Bacăului.

Seara de colind tradițional a fost deschisă de Corul de copii al Parohiei Irești din județul Vrancea, care pe ritmuri de chitară și cu inimi calde și inocente au intepretat tradiționalele colinde românești și câteva cântece patriotice.

A urmat discursul marelui actor Dan Puric, unul dintre cei mai renumiți reprezentanți ai laicatului creștin, ce a încântat audiența vorbind despre semnificațiile întrupării lui Dumnezeu în istorie, despre modul eronat în care este receptat Crăciunul în societatea contemporană, despre românitate și identitate, despre moștenirea creștină a Europei și nevoia de mărturisire a crezului religios de către generație tânără.

După acest moment, a urmat cea de-a doua parte a concertului de colinde susținut de Grupul Psaltic bizantin misionar „Evloghia”, al Patriarhiei Române, finalizat cu un buchet de cântări patriotice oferit băcăuanilor cu multă dragoste de către soliști.

La finalul reprezentației, părintele protopop Costică Busuioc, în numele Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a apreciat cele două coruri și pe maestrul Dan Puric, mulțumindu-le cu recunoștință pentru faptul că promovează valorile autentic spirituale și tradiționale ale poporului român. Nu au fost uitați nici sponsorii care au sprijinit derularea acestui proiect de suflet menit să aducă bucurie în inimi și minți pentru a conștientiza importanța trăirii în chip autentic a sărbătorii Nașterii Domnului Hristos.  (pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...