Concertul extraordinar al Corului Național de Cameră ”Madrigal-Marin Constantin”, un dar oferit băcăuanilor de Sfântul Nicolae

Un dar de excepție a fost oferit băcăuanilor de Sfântul Nicolae. La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Bacău, a organizat marți, 6 decembrie, orele 17.00, la Teatrul de Vară ”Radu Beligan” cea de-a doua ediție a ”Concertului Extraordinar de Crăciun”, susținut de Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”.

 
1
2
3
4
5

O sală plină. Tineri și vârstnici, copii și adulți, cu toții reuniți pentru a savura bucuria unei seri de muzică corală de excepție. Seara de Sfântul Nicolae a anului 2016 va rămâne una de neuitat pentru peste o mie de băcăuani. Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, prin Protopopiatul Bacău, a organizat marți, 06 decembrie 2016, cea de-a doua ediție a ”Concertului Extraordinar de Crăciun”, susținut de Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”. Sub bagheta doamnei Anna Ungureanu, director artistic şi dirijor principal al Programului Național ”Cantus Mundi”, festinul muzical oferit băcăuanilor, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, a făcut ca, și în acest an, sala Teatrului de Vară ”Radu Beligan” să fie plină, iar aplauzele să nu mai contenească. Iubitorii muzicii corale, dar și cei ai tradiționalelor colinde, s-au împărtășit din farmecul cântărilor românești și universale, gustând frumusețea perfecțiunii artistice oferită de Corul Național de Cameră Madrigal, cel care a fost recunoscut oficial ca fiind și Ambasador al Libertății, Speranței și Păcii, primind premiul ”Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt”. La finalul reprezentației, Înaltpreasfinția Sa a apreciat ”virtuozitatea acestor profesioniști dăruiți de Dumnezeu cu talent, pe care au știut să-l valorifice și să-l ofere auditoriului”, oferindu-le daruri ca simboluri ale recunoștinței pentru faptul că promovează valorile autentic spirituale și tradiționale ale poporului român.

(Pr. Constantin Gherasim)

You may also like...