Concursul Național Catehetic 2021 debutează la Parohia Holt

Anul Omagial 2021 este ,,Anul omagial al pastorației romȃnilor din afara Romȃniei”, motiv pentru care, Concursul Național Catehetic din acest an are o tematică specifică: ,,Biserica- familia romȃnilor de pretutindeni.”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, şi ca urmare a şedinței de lucru din cadrul Protoieriei Bacău din data de 13 ianuarie 2021, la Parohia Holt, a fost mobilizat grupul catehetic parohial pentru a fi implementate primele activități din cadrul proiectului.

Ziua Culturii Naționale şi ziua ,,poetului nepereche” au fost, astfel, motive de sărbătoare pentru cei mici, căci, au aflat mai multe date biografice din viața lui Mihai Eminescu, prin glasurile tinerilor seminarişti Crăciun Robert şi Covrig Beatrice, au ascultat poezii recitate de elevii Crețu Denis, Vasilaşi Georgiana, Crețu Denisa, Gȃscă Roxana, Lepădatu Lavinia şi  Crețu Tomazo. Împreună cu cei 25 de copii care au fost prezenți la activitate, s-a făcut, apoi, şi o slujbă de pomenire a poetului, pentru ca, la final, să primească fiecare copil cȃte un pachețel, o felie de pizza, suc şi dulciri, oferite prin generozitatea unor oameni cu suflet bun.

Părintele paroh Iulian Adam a mulțumit doamnei profesoare Mirela Benedic, domnului director prof. Grigore Adrian, parteneri şi împreună-organizatori în acest concurs. De asemenea, s-au anunțat activitățile viitoare ce se vor desfăşura în cadrul proiectului catehetic national, precum şi o eventuală înfrățire cu două parohii din diaspora ortodoxă.

(Prof. Magda A.)

You may also like...