Concursul Național Catehetic 2021 implementat la Parohia “Andrei Criteanul” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, şi ca urmare a şedinței de lucru din cadrul Protoieriei Bacău din data de 13 ianuarie 2021, la Parohia “Sf. Andrei Criteanul”, a fost mobilizat grupul catehetic parohial pentru a fi implementate primele activități din cadrul Concursului Național Catehetic din acest an: „Biserica- familia romȃnilor de pretutindeni”.

Cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la Mica Unire în duminica a 31-a după Rusalii la biserica cu hramul Acoperământul Maicii Domnului din parohia Sf. Andrei Criteanul – Bacău, Protopopiatul Bacău, a fost oficiat un program liturgic special menit să păstreze vie memoria celor care au înfăptuit unirea statelor Moldova și Țara Românească sub numele Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești, fiind lansat totodată de către preotul paroh Gabriel Ichim-Radu, Concursului Național Catehetic din acest an: „Biserica- familia romȃnilor de pretutindeni”.

Emoție de copil și bucurie de părinte, pare a fi descrisă în câteva cuvinte atmosfera din parohia băcăuană ce a fost trezită în inimile celor mai mici dintre enoriași care au fost prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

,,Este mare nevoia de creştere spirituală a copiilor şi a tinerilor în comuniune şi într-o comunitate care cultivă valori permanente de iubire, respect,moralitate și echilibru social. Doar prin intermediul Bisericii și al Școlii, generația care va urma va putea fi una educată și morală. Ne dorim ca prin acest nou proiect catehetic național să implicăm tânăra generație care este viitorul acestei țări“, a subliniat în cuvântul său părintele paroh.

De asemenea, s-au anunțat activitățile viitoare ce se vor desfăşura în cadrul proiectului catehetic national, precum şi o eventuală înfrățire cu o parohie din diaspora ortodoxă.

You may also like...