Conferință administrativă în Protopopiatul Bacău

Marți, 31 ianuarie a.c., începând cu ora 10.00, s-a desfăşurat, în sala de conferinţe a Protopopiatului Bacău, prima şedinţă administrativă a preoţilor băcăuani din anul 2017. Delegați ai IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la acest eveniment au fost prezenți PC Pr. Arhim. Pimen Costea, Vicar Administrativ și PC Pr. Adrian Ciobanu, consilier eparhial.

1
2
3
4
5
6

Printre altele, pe ordinea de zi au fost puse în discuţie probleme curente şi comunicări administrative, fiind abordate diverse aspecte ce ţin de activitatea misionară din parohii, activitatea culturală, pastoral-misionară, filantropică şi administrativă a parohiilor care urmează a fi derulate anul acesta în Protoieria Bacău, în contextul Anului omagial al iconarilor și pictorilor bisericești și Anului comemorativ Iustinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

P.C. Pr. Pimen, Vicar Administrativ, în cuvântul adresat preoților a transmis binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim:

Vreau să vă transmit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim care m-a delegat să vă spun toate cele de bine, gândurile bune pe care vi le transmite și bineînțeles încurajarea de a face cu și mai mult patos tot ceea ce ați făcut anul trecut, nu rele, ci bune. Am văzut pe ordinea de zi multe dintre realizările Sfințiilor Voastre, faptul că sunteți un protopopiat dinamic, că aveți spiritul de inițiativă și că vă implicați pe toate palierele activității ecleziastice. Este un lucru bun, lăudabil și este de apreciat.”

Cu privire la administrarea eficientă a parohiei, Pr. Vicar a subliniat:

Dacă știm să ne administrăm parohia, nu vom avea nici datorii la stat sau în altă parte. Nu locul îl schimbă pe om, ci modul în care el percepe realitatea în care trăiește. Bine ar fi ca fiecare dintre dumneavoastră să vă întrajutorați la modul cel mai practic posibil. Mă bucur pentru faptul că sunteți un protopopiat dinamic. Aveți foarte multe activități, iar inițiativa părintelui protoiereu de a vă implica sub această formă a cercurilor pastorale mi s-a părut una foarte lăudabilă. Îmi exprim recunoștința față de frățiile voastre că sunteți niște preoți buni. Să lăudăm numele Lui Dumnezeu și să facem să fie slăvit înaintea tuturor neamurilor!”

La finalul ședinței, părintele protopop Costică Busuioc a prezentat preoților din Protopopiatul Bacău, alături de părintele secretar  Ciprian Olteanu, un raport de activitate pentru anul 2016 cu privire la toate activitățile misionare, administrative, social-filantropice și economice.

(Pr. Daniel Marari)

You may also like...