Conferința de închidere a unui proiect european la Bacău

Conferința de închidere a proiectului „Creşterea angajabilității personale a studenților prin stagii de practică performante, consiliere profesională și orientare în carieră – O șansă în plus!” POSDRU/189/2.1/G/156348

Vineri, 11 decembrie 2015, începînd cu ora 12, Fundația ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău a organizat la Pensiunea ”Balta Albastră” conferința de închidere a proiectului „Creşterea angajabilității personale a studenților prin stagii de practică performante, consiliere profesională și orientare în carieră – O șansă în plus!” POSDRU/189/2.1/G/156348.

DSC02566
DSC02563
DSC02560
DSC02539
DSC02575

În cadrul întâlnirii au participat delegați ai partenerului SC Kubert HPS SRL din București, profesori universitari, personalul fundației menționate, care își desfășoară activitatea în centrele sociale în care s-a derulat proiectul, studenți care au participat la stagiile de practică prevăzute în proiect, precum și numeroși invitați.

Au fost prezentate obiectivele și activitățile proiectului, felul în care s-au desfășurat stagiile de practică pentru cei 180 de studenți beneficiari ai acestui proiect precum și ghidul de bune practici care s-a realizat în cadrul acestui proiect.

Au fost rostite cuvinte de apreciere asupra importanței proiectului pentru tinerii studenți, subliniindu-se faptul că el a constituit o ”Șansă în plus!” pentru ca ei să poată aplica în mod practic noțiunile teoretice pe car le asimilează în cadrul cursurilor. Studenții au remarcat buna organizare din timpul stagiilor de practică, dotările materiale pe care le-au avut la dispoziție în timpul practicii, disponibilitatea personalului fundației, dar și experiența lucrului direct cu beneficiarul.

Fie că au fost studenți de la secția asistență socială, psihologie sau kinetoterapie, toți au apreciat importanța și șansa pe care o oferă un astfel de proiect pentru formarea unei imagini cât mai reale a ceea ce va însemna pentru fiecare student meseria pentru care se pregătește în timpul facultății. Unii dintre aceștia au descoperit prin intermediul stagiilor efectuate noi valențe ale meseriei, și-au descoperit puncte tari sau slabe, ori și-au experimentat pentru prima dată întâlnirea directă cu beneficiarii. Prin intermediul proiectului teoria a prins viață, profesori-angajați-studenți-beneficiari au devenit mai apropiați, s-au legat prietenii, s-a promovat spiritul competițional și s-au deschis noi orizonturi de colaborare.

”Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântarea pe care a acordat-o Fundației Melchisedec pentru a desfășura în centrele noastre sociale aceste stagii de practică pentru studenți. Apreciem implicarea tuturor în derularea cu succes a acestui proiect, atât a partenerului nostru, care a fost alături de noi în fiecare etapă a implementării cât și a distinselor cadre universitare care au facilitat studenților accesul la stagii de practică performante în centrele sociale ale fundației noastre. Am fost surprinși în mod plăcut de participarea și implicarea rodnică a celor 180 de studenți în timpul celor 2 luni de practică, de dorința lor de formare continuă și de explorare a tuturor oportunităților meseriilor pentru care se pregătesc. Nu în ultimul rând aducem în prim-plan pregătirea și profesionalismul angajaților Fundației ”Episcop Melchisedec” Filiala Bacău, care au pregătit cu multă atenție fiecare oră de practică spre binele și formarea acestor studenți”a precizat Pr. Eugen-Ciprian Ciuche, vicepreședintele fundației.

 

You may also like...