Conferință despre familia creștină, la biserica Parohiei Lazaret

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Parohia Ortodoxă Lazaret a avut loc duminică, 1 martie, ora 17.00, conferinţa lunară cu tema ”Familia – leagăn al iubirii şi desăvârşirii”, susţinută de pr. prof. univ. dr. Ioan C. Teşu, din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă «Dumitru Stăniloae» din Iaşi.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi în parteneriat cu Protopopiatul Bacău, la Parohia Ortodoxă Lazaret a avut loc duminică, 1 martie, ora 17.00, conferinţa lunară cu tema ”Familia – leagăn al iubirii şi desăvârşirii”, susţinută de pr. prof. univ. dr. Ioan C. Teşu, din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă «Dumitru Stăniloae» din Iaşi. «Erudiţia conferenţiarului, cât şi experienţa sa ca duhovnic, autor a 16 cărţi şi participant la peste 200 de conferinţe şi emisiuni radio-tv, a oferit ocazia credincioşilor prezenţi la acest eveniment de a lua cunoştinţă cu cele mai noi informaţii privind principalele provocări cu care se confruntă familia societăţii contemporane. Statisticile prezentate după cercetările efectuate în America de către specialişti, alături de numeroasele pilde şi citate din scriitori bisericeşti şi laici, precum şi stilul apropiat şi elevat al expunerii părintelui Ioan Teşu au desăvârşit atmosfera în care s-a desfăşurat această serată duhovnicească», a declarat preotul Marius Iacobeanu, parohul bisericii Lazaret.

În încheierea conferinţei părintele protopop Costică Busuioc a adresat un cuvânt de mulţumire şi un elogiu la adresa părintelui conferenţiar, apreciind relaţia apropiată şi influenţa deosebită pe care a avut-o asupra sa personalitatea culturală şi spirituală a Pr. Ioan Teşu. De asemenea, mulţumind părintelui profesor pentru prezenţa Preacucerniciei Sale pentru a doua oară în Protopopiatul Bacău (de această dată în cadru mai restrâns), după ce în iunie anul trecut a deschis şirul conferinţelor duhovniceşti adresându-se celor peste 140 de preoţi băcăuani, părintele protopop a reînnoit invitaţia părintelui profesor de a participa la evenimentele duhovniceşti pe care  Protoieria Bacău le propune credincioşilor şi comunităţii băcăuane.

You may also like...