Conferinţă duhovnicească în cadrul sinaxei lunare a preoţilor băcăuani

Preoţii din Protoieria Bacău s-au întrunit joi, 28 noiembrie 2019, în cadrul unei conferinţe duhovniceşti cu tema „Întru ale Sale a venit dar ai Săi nu L-au primit!” (Ioan 1, 11), invitat fiind părintele protosinghel Hrisostom Ciuciu, viețuitor al Mănăstirii Putna din județul Suceava. Desfăşurată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, această întâlnire se încadrează în tematica perioadei actuale, a Postului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

WhatsApp Image 2019-11-28 at 18.52.30(1)
WhatsApp Image 2019-11-28 at 18.52.29
WhatsApp Image 2019-11-28 at 18.52.31
WhatsApp Image 2019-11-28 at 18.52.32

La iniţiativa părintelui protopop Costică Busuioc şi la recomandarea părintelui arhimandrit Melchisedec Velnic – starețul Mănăstirii Putna, în sinaxa lunară a preoţilor Protoieriei Bacău a fost invitat părintele protosinghel Hrisostom Ciuciu pentru a susţine prelegerea cu titlul „Întru ale Sale a venit dar ai Săi nu L-au primit!” (Ioan 1, 11).

Motivând titlul acestei prelegeri, părintele protosinghel Hrisostom a afirmat: „Am pus acest titlu pentru că se apropie Crăciunul. Vine momentul în care toţi se bucură, dar parcă Hristos se întristează. Se întristează pentru că nu este primit (Întru ale Sale a venit dar ai Săi nu L-au primit). Nu L-au primit pentru că deşi erau ai Săi, nu erau conştienţi că sunt ai Săi, sau poate n-au îndrăznit, sau poate n-au ştiut, poate nu le-a păsat. Însă noi nu putem să fim nepăsători, pentru că pe noi ne doare. Şi dacă ne doare, atunci Dumnezeu se grăbeşte să ne mângâie, se grăbeşte să vină la noi.”

Cu prilejul acestei întâlniri au fost transmise de către părintele protoiereu Costică Busuioc ultimele noutăţi şi detalii pastoral-misionare, social-filantropice, culturale și administrative ale Protopopiatului Bacău. (Pr. Flavius Balaban)

You may also like...