Conferință duhovnicească, la biserica ”Sf. Gheorghe” din Bacău

În perioada 6 – 20 decembrie, la parohia ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău se derulează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, programul intitulat ”Colind din suflet de copil”.

arhim. Pimen Costea
conferinta Sf. Gheorghe

În perioada 6 – 20 decembrie, la parohia ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău se derulează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, programul intitulat ”Colind din suflet de copil”. Duminică, 6 decembrie 2015, în mijlocul credincioșilor a fost prezentă corala elevilor de la Școala nr. 10, care, sub coordonarea prof. Loredana Sicinschi, a oferit un frumos și apreciat concert de colinde.

Despre originea, semnificația și importanța colindului în viața creștinului a vorbit părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului, în cadrul conferinței duhovnicești susținută luni,  7 decembrie, ora 17.00. Pe lângă aspecte legate de apropiata sărbătoare a Nașterii Domnului, părintele Pimen a subliniat legătura strânsă dintre parohie și mănăstire, evidențiind prin pilde și exemple concrete de viață importanța comuniunii de iubire între creștini, neuitând de curățirea sufletească prin sfânta taină a spovedaniei.

Cuvântul de învățătură a fost urmat de întrebări din partea celor prezenți, întrebări la care invitatul parohiei a răspuns spre folosul duhovnicesc al tuturor. Programul de sărbătoare va continua la biserica ”Sf. Gheorghe”, duminică, 13 decembrie, când vor colinda elevii Școlii ”Ion Creangă”.

 

You may also like...