Conferință duhovnicească pentru liceeni la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacău

Cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, joi 7 aprilie, la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacău, a avut loc conferința duhovnicească cu tema „Convorbiri duhovnicești – Spovedania și Împărtășania”, susținută de Pr. Ioan Pleșcău, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru – Narcisa” din Bacău.

20160407_132201
20160407_132238
20160407_133214

Conferință susținută face parte din proiectul “Cuvinte de duhovnici pentru tineri“, care vizează susținerea unor conferințe duhovnicești în fiecare liceu băcăuan.  Activitatea a fost organizată de Pr. Insp. Căsăneanu Ionuț, Pr. Prof. Bârdan Adrian și Prof. Tătaru Alina și a avut un caracter activ-participativ bazat pe dialog și deschidere.

Pe lângă importanța Spovedaniei și Împărtășaniei ca hrană duhovnicească în rândul tinerilor, părintele Ioan Pleșcău a vorbit și despre alte realități cu care se confruntă din păcate societatea de astăzi, amintind de unele păcate care ar trebui evitate, cum ar fi: desfrânarea, avortul, indiferența și neglijența față de valoarea sufletului omului creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu ș.a.

La această întâlnire au fost prezenți aproximativ 80 de elevi de la clasele IX-XII din cadrul Colegiului Economic“Ion Ghica”, Bacău, precum și câteva cadre didactice, care au primit la sfârșitul conferinței din partea părintelui conferențiar câte o carte de rugăciuni.

preot Prof. Bârdan Adrian Constantin – Colegiul Economic “Ion Ghica” – Bacău

You may also like...