Conferință pe tema preoților militari din primul război mondial, la Bacău

Miercuri, 12 decembrie 2018, la Catedrala Înălțarea Domnului din Bacău, a avut loc conferința cu tema ,,EROII CENTENARULUI. Preoții militari din primul război mondial”. Evenimentul a fost organizat de filiala Bacău a Alianței părinților și ASCOR Bacău cu sprijinul și susținerea PC părinte Nicolae Hurjui. Conferința, programată inițial pentru o oră, a durat aproape două, timp în care atmosfera a fost deosebit de vibrantă, în ambianța numeroaselor steaguri tricolore cu care tinerii studenți au umplut sala.

img-20181212-wa0016
img-20181212-wa0010
img-20181213-wa0002

După prezentarea făcută de Cristian Filip, președintele Alianței părinților, au urmat trei intervenții cu mare încărcătură emoțională susținute de preoții  Adrian Alexandrescu, Ioan Roncea și Nicolae Hurjui. ,,Cu acest prilej, a fost lansată și cartea SUFERINȚELE DIN ARDEAL, autor Vasile Stoica.

Despre acesta vă putem spune că a fost un erou din Primul Război Mondial, un om de o vastă cultură, poliglot vorbind fluent 14 limbi străine, care s-a impus atât ca luptător prin faptă cât și prin scris și diplomație în acțiunea pentru fondarea și apoi recunoașterea internațională a României Mari. Este cel care a redactat proclamațiile către țară și armată, lansate de Regele Ferdinand I, la intrarea României în război în 1916” (după cum ne-a informat Domnul Puiu Gabriel – liderul filialei Bacău a Alianței părinților, ajutat în organizare de echipa de conducere formată din Luminița Ancuța, Luminița Lovin, Petru Corduneanu și Sebastian Pătrar).
Domnul Răzvan Popovici, președintele ASCOR – filiala Bacău, ne-a informat ca acest eveniment este doar primul dintr-o serie dedicată Centenarului Marii Uniri, iar următoarele evenimente vor fi organizate tot împreună cu Alianța părinților, pe tot parcursul anului viitor ,,din dorința de a oferi tinerei generații modele de urmat”.

You may also like...