Conferintă tematică la Colegiul Tehnic “Nicolae Vasilescu- Karpen” Bacău

Colegiul     băcăuan  “Nicolae   Vasilescu-  Karpen”   a  organizat în săptămâna a treia din Postul Mare conferința cu tema  “Tinerii și provocările lumii de astăzi”,  avându-l ca invitat   pe   pr.   Marian   Vătămănescu,   preot   slujitor   la   biserica   “Invierea Domnului” și purtător de cuvânt la D.G.A.S.P.C. Bacău.

img_5427
img_5429

După întâlnirea de la CN.”Gh.Vrănceanu” unde s-a organizat în cadrul Proiectului “Cuvinte de duhovnici pentru tineri”, în a II-a săptămână din Postul Mare, conferința cu tema: “Duhovnicul – părinte și prieten” susținută de către Pr.Vasile Ichim de la Parohia Ortodoxă “Intrarea Domnului în Ierusalim” din Bacău, săptămâna aceasta, a III-a din Postul Mare, a avut loc o nouă conferință  tematică la Colegiul Tehnic“Nicolae Vasilescu- Karpen” Bacău.

Conferința a fost coordonată de profesorii de religie ai Colegiului: prof. Floarea Bandraburu, Pr. Prof. Iulian  Bertea,  Pr.Prof. Ioan Arsâne și prof. Tereza Palcău și a urmărit conștientizarea tinerilor asupra efectelor pe care   le   pot   avea   diferitele   medii   cu   care   interacționează   adolescenții   în societatea contemporană. Astfel, Pr. Marian Vătămănescu a propus elevilor și alternativa impărtășirii valorilor creștine: postul, rugăciunea, fapta bună, precum și folosirea în scop util și chiar duhovnicesc a tehnicilor moderne de comunicare.

S-au alăturat activității și d-na profesoară Gabriela Ciuche de la Colegiul   “Ferdinand”   Bacău,   coordonatorul   proiectului   dedicat   susținerii unui program de Conferințe cu tematică duhovnicească în liceele băcăuane, precum și d-l director adjunct al Colegiului “Nicolae Vasilescu- Karpen”, Popa Virgil Vasile.

Incheierea conferinței a fost dedicată răspunsurilor pe care părintele conferențiar le-a dat întrebărilor venite din partea elevilor, fapt ce a imprimat activității un caracter  activ- participativ bazat pe introspecție , deschidere și receptivitate la adevărurile esențiale ale vieții de creștin.

You may also like...