Conferințe preoțești în eparhia Romanului și Bacăului

În protopopiatele Bacău, Onești, Moinești și Buhuși s-au desfășurat în această perioadă, pe parcursul mai multor zile, conferințe și ședințe administrative ale preoților din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

sedinta Bacau

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la sediul Protopopiatului Bacău s-a desfăşurat luni, 27 aprilie 2015, întrunirea lunară administrativă a preoţilor din această protoierie. Delegați din partea chiriarhului locului la această ședinţă au fost pr. Alexandru Zamfir, consilier administrativ și pr. Ciobanu Adrian, consilier economic.

“În prima parte a şedinţei s-au dezbătut problemele administrative, părinţii noştri primind răspunsul în urma întrebărilor adresate. În cea de-a doua parte, am subliniat importanţa Concertului «În vremea aceea… », susţinut la Bacău de Corala «Armonia» din Constanţa, înainte de sărbătoarea Învierii Domnului. De asemenea, am adus la cunoştinţa părinţilor faptul că pe 26 mai 2015 va avea loc o şedinţă a cântăreţilor bisericeşti. În acelaşi timp, s-a subliniat importanţa gradelor profesionale de definitivat şi gradul II în preoţie, care vor putea fi urmate la începutul lunii mai 2015 în Iaşi”a menţionat pr. protopop Costică Busuioc,

care a adăugat și faptul că în cadrul întrunirii au fost abordate mai multe probleme administrative. În aceste ultime zile ale lunii aprilie, s-au mai desfășurat conferințe preoțești și în protopopiatele Onești, Moinești și Buhuși.

You may also like...