Consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din județul Bacău

La Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” din municipiul Bacău a avut loc sâmbătă, 20 septembrie, consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din județul Bacău.

La Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” din municipiul Bacău a avut loc sâmbătă, 20 septembrie, consfătuirea anuală a profesorilor de Religie din județul Bacău. În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate rezultatele obținute la disciplina Religie la nivel județean și național, programele și proiectele derulate ori în curs de derulare.

Apoi, la biserica ”Sfinţii Împărați Constantin şi Elena” a avut loc o slujbă de mulțumire oficiată, în prezența Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, de preoții profesori din județul Bacău, avându-l în frunte pe pr. Ionuț Căsăneanu – noul inspector şcolar pentru disciplina Religie din Bacău.

Cu acest prilej, ierarhul a îndemnat cadrele didactice să aibă conștiința că nu sunt niște funcționari, ci sunt ”formatori de îngeri”, misionari în instituțiile de învățământ, având sarcina de a înnobila inimile şi minţile elevilor. De asemenea, i-a îndemnat pe profesori să păstreze o relaţie strânsă cu bisericile parohiale, cu preoţii parohi, cu familiile elevilor, formând o echipă strânsă, conlucrând pentru unicul scop de a ridica nivelul cultural şi spiritual al elevilor.

La final, Preasfinția Sa a dialogat cu fiecare profesor de Religie, exprimându-și dorința de a participa la întâlnirile pe care aceștia le organizează periodic.

You may also like...