Consfătuirea Națională A.S.C.O.R.

În perioada 12-14 iulie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc la București Consfătuirea Națională a Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (A.S.C.O.R). Reprezentanții a 16 filiale din țară s-au întâlnit pentru a discuta problemele esențiale ale asociației și pentru a stabili direcția în care aceasta se va îndrepta în următorii ani.

whatsapp_image_2019-07-14_at_22.16.08-2
whatsapp_image_2019-07-14_at_22.16.08
whatsapp_image_2019-07-14_at_22.16.09

Prima zi a început cu deschiderea evenimentului, cuvântul de „bun venit” fiind adresat de Andreea Gheorma, președinta ASCOR București, iar mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost transmis de părintele Consilier Patriarhal Nicușor Beldiman. Mesajul Preafericirii Sale s-a intitulat „Tinerii – căutători ai valorilor netrecătoare și promotori ai comuniunii între generații”.
Spre finalul zilei s-au fixat obiectivele ce doresc a fi îndeplinite în cadrul dezbaterilor din ziua de sâmbătă, urmând ca participanții să se întâlnească în rugăciune la Paraclisul Universitar „Sfinții Chiril și Metodiu.
Ziua de sâmbată a urmat o agendă foarte încărcată, iar delegații filialelor au dezbătut marile probleme ale asociației, ajungând la un consens. 
Vlad Țuțurlan, vicepreședintele A.S.C.O.R. Bacău, a reprezentat filiala eparhiei Romanului și Bacăului, acesta subliniind, în cadrul Consfătuirii, importanța dezvoltării unei strategii de tineret pentru ASCOR ce vizează îndeplinirea obiectivelor statutare ale asociației. La finalul sesiunilor de lucru s-au tras concluziile acestei întâlniri și s-a stabilit programul următoarelor activități.
Ziua de duminică a început cu Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Preasfinția Sa a adresat tinerilor participanți un frumos cuvânt de încurajare și mulțumire, dorindu-le spor în toată lucrarea cea bună.
Delegațiile filialelor s-au întors acasă urmând să prezinte membrilor acestora deziciile luate la acestă adunare.

You may also like...