,,Convorbiri despre fericire” la biserica militară ,,Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului”

 

Cu binecuvântarea Înaltrpeasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim şi cu aprobarea comandantului Unităţii Militare de Transmisiuni din Bacău, la Biserica Militară “Sfântul Gheorghe şi Eroii Neamului”, în ziua de joi, 07 aprilie 2016, începând cu orele 17.00, a avut loc o nouă întâlnire de suflet cu părintele protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul Departamentului de Misiune pentru Tineret din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.

20160407_170753
DSC_1051-e1427718011275-1024×405

Întâlnirea a fost programată în cadrul proiectului “Urcuș spre Înviere” – ediția a 6 a şi s-a desfăşurat sub forma unei şezători duhovniceşti în care părintele Nicodim ne-a adus mai aproape tema atât de căutată de om dintotdeauna – FERICIREA.

„Adevărata fericire nu poate fi gasită decât în comuniunea cu celălalt” a fost motto-ul acestei binecuvântate întâlniri. Bucuria a fost sporită și de prezența părintelui protopop Costică Busuioc în mijlocul închinătorilor prezenți la această convorbire. Părintele a mulțumit invitatului pentru prezența sa la Bacău și pentru activitatea pe care o desfășoară cu tinerii în cadrul Mitropoliei.

Titlul temei “Convorbiri despre FERICIRE” a fost unul provocator pentru că a cunoaşte mai multe despre ce te face fericit și cum să păstrezi fericirea înseamnă să găsești sensul vieții. Pentru aproape două ceasuri părintele Nicodim Petre ne-a adus lămuriri în ceea ce privește dorința omului de a scăpa de fricile care îl înconjoară si de a se putea bucura autentic și plenar,  ne-a răspuns la întrebări,  ne-a provocat la a afla mai multe şi ne-a lăsat și teme pentru acasă şi anume de a ne bucura de tot ceea ce ne dăruiește Dumnezeu în fiecare clipă.

Această întâlnire a fost un prilej fericit de a ne ancora mai mult la activitățile cu cei tineri și a căuta ca din această sinergie să se folosească Biserica.

Tinerii nu sunt nicidecum o problemă, cum auzim adesea, ci o mare șansă, un frumos potențial și o binecuvântare” – a concluzionat părintele Nicodim Petre.

 

You may also like...