Copiii centrului rezidențial Pro Familia în parohia Șerbănești

Fiecare început de an, prin activitățile ce se desfășoară la nivel social și medical, este pus sub semnul binecuvântării lui Dumnezeu peste cei bolnavi, bătrâni sau singuri. Astfel, la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în cadrul Proiectului Social Eparhial „Bolnav am fost şi m-aţi cercetat” – implementat și în Protopopiatul Bacău, în parohia Șerbănești s-a oficiat Taina Sfântului Maslu pentru copiii adăpostiți în Centrul Rezidențial Pro-Familia , un centru de tip familial, cu o capacitate de 88 locuri , asigurând protecție pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 5 luni și 26 ani.

IMG-20170211-WA0038
IMG-20170211-WA0007 (1)
IMG-20170211-WA0012
IMG-20170211-WA0022
IMG-20170211-WA0024
IMG-20170211-WA0025
IMG-20170211-WA0030
IMG-20170211-WA0034
IMG-20170211-WA0036

În ziua de prăznuire a sfântului tămăduitor și apărător Haralambie -10 februarie 2017, cu prilejul serbării Zilei Mondiale a Bolnavilor. Copiii centrului au fost primiți de către preotul paroh Adrian-Ciprian Ghinea împreună cu preoții slujitori Vasile Busuioc, Ciprian-Mihai Gunea și părinții invitați, în biserica Pogorârea Sfântului Duh, unde, împreună cu credincioșii parohiei, s-au bucurat de  rugăciuni pentru alinarea și vindecarea suferințelor trupești și sufletești, de încurajarea pentru reușita în viață și de sprijinul parohiei și al oamenilor acestei comunități.

După oficierea Tainei Sfântului Maslu a urmat un cuvânt de învățătură, prilej cu care a fost transmis și mesajul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, adresat tuturor fiilor și fiicelor duhovnicești din eparhie, aflaţi în suferinţă:

„Nu există persoană umană care să nu fi experimentat măcar o dată în viață amarul gust al suferinței. Însă, trebuie   să ne asumăm crucea  bolii   și a  necazurilor   deoarece   ea este   parte integrantă a vieții noastre și tocmai din acest motiv Hristos spune apostolilor: „În lume necazuri veți avea” (In. 16, 33). Viețuirea în cel mai autentic duh creștin nu ne garantează siguranța existenței   în   afara   oricărei   neplăceri   generate   de   boală   în   lumea   aceasta,   ci   ea   confirmă capacitatea noastră de înțelegere a faptului că bucuria izvorăște din profunzimile crucii: „Prin cruce s-a adus bucurie la toată lumea”.

Arhiepiscopia   Romanului   și   Bacăului,   prin   centrele   social-caritabile   pe   care   le coordonează, acordă o importanță deosebită tuturor fiilor și fiicelor duhovnicești care sunt greu încercați de suferință și boală, oferind prin personalul medical specializat posibilitatea reabilitării și recuperării integrității lor spirituale și trupești.

Rugăm pe Domnul Iisus Hristos, Marele Tamaturg, să aducă alinare tuturor celor aflați în grea suferință,  în   spitale   sau   la   domiciliu,   să   le   vindece   bolile   sufletești   și   trupești,   să-I binecuvânteze cu iubirea Sa milostivă care pe toate le împlinește, iar această inițiativă să fie o șansă în plus pentru cei care trăiesc cu speranța în ajutorul darului lui Dumnezeu.”

După mesajul  Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, prin care suntem îndemnați să venim în sprijinul celor aflați în dificultăți la diferite vârste ale vieții, urmând îndemnul Mântuitorului Hristos, credincioșii prezenți au încurajat copiii prezenți și le-au oferit, la rândul lor, daruri.

La final copiii au primit în dar alimente, dulciuri, iconițe precum și o masă caldă din partea parohiei și a credincioșilor, menite să aducă bucurie și speranță pentru cei care mai târziu vor deveni vlăstare ale societații de mâine.

(Pr. Ciprian-Mihai Gunea)

You may also like...