Copiii de la Centrul de zi de la Lazaret și-au serbat ocrotitorul

Miercuri, 7 decembrie 2016, cu ocazia prăznuirii Sfintei Filoteia de la Curtea de Argeș, copiii de la Centrul de zi din cadrul Așezământului Social Filantropic de la Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău, au participat la o activitate dedicată ocrotitorului spiritual al centrului, respectiv Sfânta Filoteia.

 
1_0
2_0
3_0
4_0
5_0
7

Cu această ocazie, au fost invitați 10 elevi de la Școala ”M. Sadoveanu” din Bacău, coordonați de către d-na profesoară de religie Busuioc Carmen, care s-au alăturat celor 25 de copii din cadrul centrului de zi. La început a fost vizionat un film despre viața Sfintei Filoteia, în care s-au evidențiat dragostea de Dumnezeu și de aproapele ale sfintei, râvna față de rugăciune, post și milostenie, precum și sfârșitul său martiri.

După vizionarea filmului, cei 35 de copii, împărțiți în șase grupe, au participat la un concurs prin intermediul căruia au răspuns la o serie de 10 întrebări, privind diferite aspecte religios-morale desprinse din viața sfintei. Apoi, fiecare grupă de elevi a alcătuit o planșă în care a fost reliefată câte o virtute pe care Sfânta Filofteia a lucrat-o în timpul vieții, spre slava lui Dumnezeu și ajutorul semenilor, respectiv rugăciunea, postul, dragostea, milostenia, ajutorarea aproapelui, răbdarea necazurilor, etc.

La sfârșitul activității s-a servit tortul aniversar, aducându-se mulțumiri Bunului Dumnezeu și Sfintei Filoteia pentru purtarea de grijă și ocrotirea copiilor din cadrul centrului, precum și a invitaților și a organizatorilor. Centrul de zi pentru copii ”Sf. Filoteia” a fost înființat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în anul 2012, este coordonat de către d-na Balaban Tudorița și oferă o masă caldă zilnică și asistență la efectuarea temelor pentru 25 de copii.

(Pr. Ciuche Eugen-Ciprian)

You may also like...