Copiii din proiectul „Biserica – familia românilor de pretutindeni” au avut o nouă întâlnire în Parohia Bibirești

În data de  17 aprilie 2021, în Parohia Bibirești a continuat Proiectul Catehetic Național Biserica – familia romanilor de pretutindeni. Această activitate  se desfășoară în cadrul parohiei prin ocrotirea Sfintei Cruci fiind intitulată „Sub binecuvântarea Crucii de acasă, fiindcă la fel cum creștinul își găsește alinarea și odihna la umbra crucii, tot așa, omul își alină sufletul agitat în sânul familiei, acasă.

În această întâlnire de suflet s-a vorbit despre comunitatea frumoasă ce s-a format atât în tinda bisericii, cât și în cadrul acestui proiect, despre ceea ce aduce liniște sufletului unui copil în aceste timpuri un pic mai dificile și mai atipice decât cele dinaintea pandemiei, dar și despre cum biserica va rămâne mereu limanul cel neînviforat unde tot sufletul cel obosit de tumultul lumii poate veni și se poate adăpa din odihna lui Dumnezeu.

Alături de părintele paroh Daniel Pruteanu și de copii, a participat la aceasta întâlnire și doamna Burca Maria, profesor de Limba și literatura română la școala din localitate, un om foarte  apropiat de sufletele acestor copii. S-a discutat și despre realizarea unei excursii la lași în perioada lunilor mai – iunie și cu ajutorul Bunului Dumnezeu, poate și formarea unui grup pentru o tabăra la Poiana Sărată spre sfârșitul lunii august.

La final, participanții au stabilit că următoarea întâlnire va avea loc într-un cadru special,deoarece copiii vor încondeia ouăle tradiționale Sfintei Sărbători a Învierii Domnului.

Pr. Daniel Pruteanu

You may also like...