Copiii Parohiei Dumbrava au cules roadele muncii la început de an școlar

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Dumbrava din Protopopiatul Bacău s-a desfășurat în vacanța de vară atelierul „Noi pictăm icoane pe sticlă!”. Pentru respectarea etapelor de realizare a icoanelor pe sticlă, întâlnirile au avut loc săptămânal, cu participarea a 24 de copii și tineri, între 5 și 17 ani.

Atelierul a împlinit 6 ani de activitate și a fost inițiat cu sprijinul pictorului Cristian Bandi, profesor de Artă Plastică la Palatul Copiilor din Bacău, de la care preotul paroh Daniel Dumitru Bumbea a deprins tainele picturii pe sticlă, iar acum îi învață el pe copii.

Întâlnirile cu copiii din în cadrul Atelierului de pictură încep în biserică cu rugăciune și cateheză, continuând apoi în Casa de prăznuire, unde funcționează Centrul de tineret „Sfânta Cuvioasă Parascheva”.

Joi, 9 septembrie 2021, copiii au finalizat icoanele, care au fost sfințite duminică, 12 septembrie, la finalul Sfintei Liturghii. Copiii s-au spovedit și au primit Sfânta Împărtășanie, pregătindu-se exemplar pentru începutul noului an școlar.

Preot, bunici, părinți şi copii s-au rugat dimpreună Bunului Dumnezeu pentru înțelepciune, sănătate, bună pricepere și minte luminată. Copiii și-au luat acasă icoanele muncite cu mult drag și migală, fiind impresionați și entuziasmați de rezultatele lor deosebite. Prin dragostea unui sponsor cu suflet mare s-au cumpărat rechizite pentru 14 copii.

(Pr. Daniel Dumitru Bumbea)

You may also like...