Copiii și tinerii Parohiei Dumbrava – râvna Postului Mare spre bucuria Sfintelor Paști

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 1 aprilie – 9 mai 2021, în Parohia Dumbrava, Comuna Itești s-a desfășurat a doua etapă a proiectului „Îmbrățișări prin cânt și gând”, din cadrul Programului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”.  

 În cadrul Centrului de tineret „Sfânta Cuvioasă Parascheva” al Parohiei Dumbrava, copiii și tinerii comunității au fost chemați să urce, împreună cu preotul paroh Dan Bumbea și ceilalți enoriași, prin post, rugăciune, cateheză, spovedanie și împărtășire spre Praznicul praznicelor, Învierea Domnului Hristos! 

În duminicile Postului Mare, după Sfânta Liturghie, au avut loc discuții libere ale părintelui cu copiii și tinerii parohiei despre viața de zi cu zi, relația cu părinții și bunicii, cu frații mai mari sau mai mici, despre prieteni și prietenie, despre comportament și atitudini, despre vocabularul uzual și stereotipuri verbale.

La finalul întâlnirilor, împreună cu membrii Corului „Dumbrava minunată” s-au repetat cântările Prohodului și pricesne pascale, cu implicarea părintelui și a cântărețului Andrei Cărăușu.

În Săptămâna Patimilor, copii din Parohia Dumbrava, au participat activ la slujbele Deniilor, citind la strană și interpretând cântările specifice. La finalul slujbelor, preotul Dan Bumbea a explicat semnificația fiecărei zile din Săptămâna Patimilor.

În zilele Sfintelor Paști, copiii au participat la Sfânta Liturghie, s-au împărtășit și au cântat pricesne pascale.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

 

You may also like...