Credincioși din parohiile Cucova și Siretu, pelerini în inima Ardealului

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în primele două zile ale Noului An Bisericesc, credincioși din Parohia Cucova din Protoieria Sascut alături de credincioși din Parohia Siretu, Protoieria Bacău, au pornit pe urmele sfinților din zona Ardealului, prin intermediul Agenției de Pelerinaje Meteora.

Astfel, prin implicarea preoților Apostu Ionuț-Alexandru și Radu Răzvan-Dimitrie, un număr de 48 de pelerini, au pornit de la primele ore ale dimineții din prima zi a lunii septembrie către Mănăstirea Sâmbăta de Sus, ctitorie a Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu și loc în care a viețuit o perioadă Părintele Arsenie Boca.

După vizita din acest loc minunat și cu o încărcătură duhovnicească aparte, au poposit la Mănăstirea Prislop, unde au înălțat rugăciune și au cerut ajutorul Părintelui Arsenie Boca.

Primul obiectiv al celei de-a doua zi a fost orașul Alba Iulia unde au vizitat Catedrala Încoronării, dar și Cetatea Alba Carolina, pășind prin locurile unde înaintașii au săvârșit lucruri mărețe și importante pentru istoria românilor.

Mănăstirea Râmeț a fost un alt loc vizitat în această zi, unde aceștia au intonat pricesne închinate Maicii Domnului și s-au închinat la raclele ce adăpostesc părticele din Sfintele Moaște a multor sfinți.

Cu toții la final au adus slavă lui Dumnezeu pentru aceste momente de bucurie sufletească și au fost convinși că pelerinajul la care au participat și-a atins cele trei scopuri principale: prilej de bucurie duhovnicească, întărire în credință, dar și îmbogățire spiritual-duhovnicească și culturală.

You may also like...