Credincioșii îndemnați să practice continuu virtuțile creștine

Seara de rugăciune de la biserica Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, de vineri – 20 martie 2015, s-a constituit într- un îndemn făcut de IPS Arhiepiscop Ioachim către credincioșii prezenți, de  a practica în permanență virtuțile creștine.

20150320_175517
20150320_175554
2_0
1_0
3
4_0
5
7
6

Pelerinii prezenți, din Bacău și Mănăstirea Cașin, s-au rugat împreună cu ierarhul în cadrul slujbei Sfântului Maslu, după care, așa cum este tradiția, cu genunchii plecați în fața icoanei Maicii Domnului. În cuvântul de învățătură rostit, IPS  Arhiepiscop Ioachim i-a îndemnat pe cei prezenți să nu uite niciodată să urce pe scara virtuților creștine, făcând referire la cea de-a patra duminică din Postul Mare în care se face pomenirea sfântului Ioan Scărarul, autorul unei cărți de referință pentru spiritualitatea ortodoxă ”Scara raiului”.

”Să nu uităm să urcăm pe scara virtuților, căci aceasta este singura care ne duce spre împărăția lui Dumnezeu, acolo unde este comoara noastră. Iar mersul nostru, epectatic, din cunoaștere în cunoaștere, trebuie să fie permanent, și să practicăm virtuțile încontinuu. Să nu ne oprim niciodată din a practica virtuțile, căci, după ce am adoptat ca normă de viață învățătura lui Hristos, trebuie să împlinim cuvântul Lui și să făptuim faptele cele bune, care devin treptele scării pe care urcăm către Cer”a spus, printre altele, în cuvântul său, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.

You may also like...