Cu prilejul hramului Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău, raclă nouă pentru Sf. Antipa

În contextul sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi, încă din seara zilei de 29 ianuarie 2021, începând cu slujba Vecerniei săvârşită în Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, a dăruit în mod solemn, o raclă cu o părticică din moaştele Sf. Antipa de la Calapodeşti, care va rămâne totdeauna spre închinare în Biserica „Sf. Trei Ierarhi” din Bacău.

Aşezate într-o frumoasă raclă de argint, confecţionată la atelierele Patriarhiei Române, odoarele sfinte au fost aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman de către o delegaţie condusă de părintele PC. Arhimandrit Andrei Ioniţă, Exarh cultural eparhial.

La sfârşitul slujbei Vecerniei unită cu Litia, urmată de Taina Sf. Maslu, credincioşii parohiei băcăuane care îşi serbează ocrotitorii, pe Sfinţii Trei Ierarhi: Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie Teologul şi Sf. Ioan Gură de Aur, au avut bucuria duhovnicească de a primi spre închinare moaştele Sf. Antipa de la Calapodeşti, un sfânt al Ortodoxei Universale.

Părintele Arhimandrit Andrei Ioniţă, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a rostiti celor prezenţi un cuvânt de învăţătură despre „Treimea de Arhierei”, mari dascăli şi corifei, modele de vieţuire şi slujire, transmiţând cu acest prilej binecuvântările arhiereşti: „Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim binecuvintează această lucrare sfântă a sărbătorii Sf. Trei Ierarhi şi osteneala preoţilor slujitori ai acestei parohii, Pr. paroh Aurel Cîrlan, Pr. Mihai-Flavius Balaban şi Pr. Marian Gliga. Astăzi patrimoniul spiritual al Bisericii se îmbogăţeşte cu o raclă deosebit de frumoasă, care va rămâne spre închinare şi alinare credincioşilor băcăuani. Sfântul Antipa se va regăsi în casa dumneavoastră, care va deveni un loc de pelerinaj, de închinare pentru posteritate, un loc de alinare pentru cei care îl caută pe Dumnezeu, urmând modelul sfinţilor”. (Pr. B.M.F)

You may also like...