Curs de formare destinat asistenţilor sociali, susţinut la Agenţia Antidrog Bacău

La invitaţia  domnului Radu Năforniţă,  şeful Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, Preotul Liviu Burlacu – Coordonatorul Centrului „Izvorul Tămăduirii”-recuperare şi reabilitare persoane dependente de alcool şi alte droguri din cadrul Fundaţiei „Episcop Melchisedec”- Bacău , a susţinut în data de 28 iunie, un Curs de formare „Managementul  de caz în asistenţa consumatorilor de droguri”, care a fost special destinat asistenţilor sociali băcăuani.

2_10
index_0

Organizatorul acestui Curs de Formare este  Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău şi Structura Teritorială Bacău a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din Romania cu participarea  Centrului „Izvorul Tămăduirii”-Bacău.

În deschiderea Cursului, Pr. Liviu Burlacu a prezentat participanţilor o parte din experienţa activă a Centrului „Izvorul Tămăduirii”-Bacău, care în cei peste cinci ani de activitate s-a implicat şi intervenit direct în evaluarea, consilierea şi terapia persoanelor dependente de alcool sau droguri acumulând în aceşti cinci ani mii de beneficiari şi mii şi mii de şedinţe de consiliere individuală a persoanelor dependente.

În cadrul Cursului Părintele Liviu a prezentat abordarea specifică în managementul de caz al Centrului „Izvorul Tămăduirii”-Bacău în care este folosit Modelul Terapeutic „Minnesota” sau al celor 12 Paşi – Program Terapeutic aplicat în SUA şi vestul Europei –recunoscut pe plan mondial prin rezultatele sale. S-a aprofundat în cadrul Cursului „Managementul cazului şi intervenţia în regim ambulatoriu” – utilizat de Centrul „Izvorul Tămăduirii” şi „Managementul de caz în regim rezidenţial-clinic” beneficiind de experienta  Pr. Liviu Burlacu ce este şi Director al „Centrului pentru Sănătate Oxigen”.  Această clinică, momentan, este singura din ţară, unde dependenţii de alcool şi alte droguri beneficiază de tratament al dependenţei de alcool-drog prin Programul Terapeutic „Minnesota” desfăşurat în integralitate în regim rezidenţial.

(Pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...