Cursuri de limbă engleză pentru copiii de la Centrul educaţional-catehetic Didascalos – Şerbăneşti

Din purtarea de grijă și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sub coordonarea părinților slujitori de la Catedrala ”Pogorârea Duhului Sfânt”, pe lângă atelierul de pictură s-au deschis şi cursurile pentru limba engleză din cadrul Centrului Educaţional-catehetic Didascalos.

20151107_150507

Didascalos – parohia SERBĂNEȘTI

”Prin aceste activităţi biserica vine în sprijinul copiilor care nu au posibilităţi financiare dar care doresc să înveţe şi să perfecţioneze limba engleză. Aceste cursuri au loc în fiecare sâmbătă, cu titlu gratuit, între orele 13.00-16.00” – a evidențiat părintele paroh Adrian Ciprian Ghinea.

,Activitatea de limbă engleză desfăşurată aici se împarte în trei grupe. Diferenţele de vârstă între elevii participanţi au impus acest lucru astfel încât informaţiile oferite să fie în concordanţă cu nivelul de studiu’’, ne-a declarat doamna Dana Tiliţă, profesor voluntar în cadrul Centrului Didascalos.

  • În prima grupă lucrează copii din clasele I şi II. Activitatea de aici se desfăşoară punându-se accent mai ales pe role play, recunoaşterea obiectelor, interacţiune, repetare în grup şi individual.
  • Cea de a doua grupă cuprinde elevi din clasele a III a şi a IV a, activitatea de aici desfăşurându-se prin adăugarea unor noţiuni similare celor învăţate la şcoală şi sunt iniţiate scurte dialoguri.
  • Grupa a treia cuprinde elevi din clasele V – VIII. Cursurile cu aceştia include probleme de gramatică, vocabular clar şi părţi conversaţionale mai ample decât la grupele precedente.

,,Dorim astfel să contribuim la făurirea unui viitor frumos pentru copiii noştri, prin aceste cursuri de limbă engleză – din ce în ce mai activă pe plan mondial, din care elevii noştri să poată beneficia”.

WP_20151107_024

Preotul paroh Adrian Ghinea, alături de părinții împreună-slujitori, preot Vasile Busuioc și preot Ciprian-Mihai Gunea, se ocupă de ”buna desfăşurare a tuturor activităţilor de aici. În acest sens, pentru început,  noi încercăm să asigurăm un pacheţel, dar şi o masă caldă, tuturor copiilor care participă la aceste cursuri” – preot Vasile Busuioc.

”Pe lângă activitățile de pictură, desen, informatică și limba engleză, foarte frumoase dealtfel și cât se poate de necesare și binevenite, ne propunem ca, în viitorul apropiat, să venim în sprijinul copiilor şi prin iniţierea unor ore de pregătire suplimentară pentru limba şi literatura română şi matematică” – a evidențiat părintele Ciprian Mihai Gunea.

WP_20151107_005
WP_20151107_013
WP_20151107_018
WP_20151107_038
WP_20151107_039
WP_20151107_059

You may also like...