Peste 1500 de oameni ajutați prin proiectul „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!”

Proiectul social-filantropic intitulat „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!” inițiat și derulat de către Protoieria Bacău a ajuns la final. Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, proiectul și-a propus să organizeze o colectă de haine, alimente și jucării cu scopul de a ajuta familiile, vârstnii și copiii aflați în situații de risc din comunitățile parohiale aflate în zone defavorizate.

Implementat în perioada 15 martie – 1 iunie 2021, proiectul a constat în colectarea de alimente de bază, haine și jucării prin intermediul cadrelor didactice de Religie de la școlile și colegiile băcăuane implicate, al elevilor și părinților acestora, care au răspuns cu bucurie chemării de a sprijini moral și material persoanele nevoiașe din parohiile selectate de către Protoieria Bacău.

Astfel, prin implicarea a 25 de profesori din 18 instituții de învățământ am reușit ca să aducem mângâiere și bucurie în casele a peste 1500 de oameni din 25 de parohii.

Astfel, și pe această cale dorim să încredințăm partenerii noștri de gratitudinea și aprecierea noastră pentru dragostea și sprijinul altruist pe care cu toții l-au manifestat. Luând act de dragostea, sprijinul și deosebita implicare dovedite de către Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare”, Colegiul „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul Național de Artă „George Apostu”, Colegiul Național „Ferdinand I”, „Liceul Tehnologic „Grigore Antipa”, Liceul cu program sportiv Bacău, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, Colegiul „N.V. Karpen”, Școala Gimnazială „Constantin Platon”, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”,  Școala Gimnazială „Ion Creangă”, Școala Nr. 10, Școala Gimnazială „Mihai Drăgan”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Buhuși, vă asigurăm de toată considerația noastră, la care adăugăm mulțumirea tuturor copiilor, familiilor și vârstnicilor care s-au bucurat de darurile primite.

Totodată aducem mulțumiri și preoților din parohiile Protoieriei Bacău care au implementat acest proiect, prin faptul că au creat o legătură sufletească între persoanele donatoare și beneficiarii selectați pentru a primi darurile pregătite și cărora le oferă sprijin ori de câte ori au nevoie.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...