Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!

Vineri, 12 martie, începând cu orele 16:00 a fost lansat proiectul social-filantropic „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!” ce se va implementa în perioada 15 martie – 25 aprilie.

Cu acest prilej a fost invitat PC. Pr. Adrian Alexandrescu, inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Județean Bacău, alături de 40 de profesori de Religie de la instituțiile de învățământ de pe raza Municipiului Bacău și a orașului Buhuși.

În deschiderea întâlnirii au fost exprimate gânduri de recunoștință față de implicarea deosebită și parteneriatul cadrelor didactice de la catedra de Religie cu Protoieria Bacău, părintele inspector apreciind rezultatele proiectului implementat in perioada Crăciunului anului 2020, proiect care a însumat un număr de 15 instituții școlare implicate în sprijinul celor 2500 copii care au primit cadouri, din peste 40 de parohii din mediul rural.

Un moment emoționant a fost reprezentat de gestul părintelui inspector Alexandrescu care a oferit o floare și un gând bun tuturor doamnelor profesoare prezente drept mulțumire pentru efortul depus în promovarea în cadrul orelor de Religie a conceptului de mamă creștină.

În continuare PC. Pr. Protopop Eugen-Ciprian Ciuche, a prezentat etapele implementării proiectului „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!”  menționând faptul ca acest proiect va avea ca scop oferirea de haine și alimente de bază copiilor, familiilor și persoanelor vârstnice din rândul parohiilor situate in zone defavorizate.

Prima activitate din cadrul, proiectului de bazează pe implicarea cadrelor didactice de a face cunoscut proiectul conducerii, consiliului elevilor si părinților acestora în scopul colectării bunurilor ce vor fi colectate in diferite puncte de la bisericile municipale. Mai târziu, preoții din parohiile identificate vor alcătui liste cu persoanele defavorizate din rândul comunităților parohiale care vor primi în cursul lunii aprilie pachetele de haine și alimente de bază.

Acest proiect se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim în cadrul Sectorului Social-filantropic și de Misiune al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului prin care preoții si profesorii de Religie din Protoieria Bacău oferă un sprijin moral și material persoanelor aflate în situații de risc.

Răzvan Dimitrie Radu – Asistent social Protoieria Bacău

You may also like...