Daruri de Crăciun pentru copiii din Parohiile Plopana și Berești-Tazlău

„Vrei sa fii bun de Crăciun?”

Este provocarea la care au răspuns afirmativ elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Bacău coordonați de doamna profesor pentru învățământul primar Violeta Ciubotaru și părintele profesor Daniel Popa, la care au ajuns prin intermediul Protoieriei Bacău, scrisorile copiilor din Parohia Plopana și Parohia Berești-Tazlău, adresate către Moș Crăciun.

Marți, 21 decembrie a avut loc un emoționant eveniment în biserica Parohiei Plopana, dar și în cea a Parohiei Berești-Tazlău, atunci când copiii au fost gazde ospitaliere pentru elevii de la Școala băcăuană. S-au cântat colinde, s-au recitat poezii iar la finalul activității au fost oferite cadourile pregătite cu multă dragoste. În semn de recunoștință, musafirii au primit felicitări realizate chiar de către cei mici, mere și colăcei.

Peste 70 de copii au primit daruri iar la final părintele Bogdan Hărăbor, parohul din Plopana, dar și părintele Daniel Popa au mulțumit celor care s-au ostenit pentru a putea fi realizat acest proiect de suflet al Protoieriei Bacău sub înalta binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Acest proiect își propune ca împreună cu unitățile de învățământ din Municipiul Bacău, să ofere cadouri copiilor din familiile nevoiașe ale parohiilor Protoieriei Bacău și nu numai. Modul de lucru al proiectului constă în faptul că micuţii redactează o scrisoare de mulțumire către Dumnezeu, în care au cer și un mic dar. Scrisorile sunt mai apoi procesate în cadrul Protoieriei și oferite profesorilor de Religie care la rândul lor le distribuie elevilor ce vor împlini smeritele cereri ale aproapelui lor. 

You may also like...