Daruri de Sfântul Nicolae în Parohiile Crihan și Sohodol din Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, sâmbătă, 10.12.2022, în Parohia „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” Crihan, com. Măgura, jud. Bacau s-a derulat în cadrul programului parohial „Micul creștin” cea de-a doua ediție sub tematica „Vin colindatorii, deschideți cerul” , unde au fost beneficiari ai darurilor lui Moș Nicolae 111 copii din cele două parohii, Crihan și Sohodol, sub îndrumarea preoților parohi, preotul Nicoară Varnacia Marius Alin și preotul Lucaci Vasile.

Așadar, programul a debutat cu întâmpinarea celor 20 de elevi voluntari ai Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza”, Bacău, sub coordonarea d-lui profesor Viorel Irașcu, dornici sa fie mesagerii si îngerașii Moșului Nicolae. Astfel, ei au primit din glasurile inocente ale copilașilor parohiei noastre, in semn de recunoștință și prețuire pentru prezența si daruirea cu care au adus o raza de lumină în sufletele noastre, o suită de colinde tradiționale, sub atenta îndrumare a d-nei învățătoare Brândușa Popescu. În momentele ce au urmat, copiii celor două parohii au primit sub etica si morala creștină a solidarității și bucuriei de a dărui, peste 115 pachete cu rechizite, fulare, manuși și dulciuri, iar patru elevi cu rezultate excepționale la învățătură au primit ghiozdane echipate cu cele necesare activității școlare.

Această activitate s-a încheiat cu scurte alocuțiuni referitoare la perioada ce o petrecem în așteptarea marii sărbători a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, susținute de părinții slujitori, cât și de d-nul profesor V. Irașcu, dorind a se evidenția în sufletele copiilor semnificația și importanța daruirii și a solidarității sub egida dragostei creștine.

You may also like...