Denia celor 12 Evanghelii, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman

La Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, slujba Deniei celor 12 Evanghelii a fost oficiată de ÎPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.

img_9864
img_9879_-_copie
img_9891
img_9909_-_copie
img_9933

Credincioșii romașcani au luat parte joi seara, în Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva”, la slujba ”Deniei celor 12 Evanghelii”, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de soborul preoților și diaconilor slujitori ai sfântului lăcaș.

În cadrul slujbei au fost citite 12 pericope evanghelice ce prezintă imaginea completă al suferinţelor Mântuitorului nostru Iisus Hrisos, culminând cu răstignirea şi moartea Sa pe Cruce. După Evanghelia a cincea, care relatează cererea mulțimilor, în fața lui Pilat, de a-L răstigni pe Iisus și de a-l elibera pe tâlharul Baraba, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, a luat pe umeri crucea prezentă în Sfântul Altar, în spatele Sfintei Mese, și purtând-o, a dus-o în mijlocul bisericii. Părintele Arhiepiscop, împreună cu tot soborul preoțesc, s-a închinat în fața Crucii care a rămas după aceasta spre închinarea credincioșilor. La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Ioachim le-a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt duhovnicesc despre semnificația acestei zile liturgice.

You may also like...