„Dialog cu Tinerii” organizat de A.S.C.O.R. Bacău

În ziua de 18 ianuarie, la Paraclisul “Sf. Ier. Nicolae” al Colegiului “N.V. Karpen” din Bacău a avut loc un nou „Dialog cu Tinerii” organizat de A.S.C.O.R. Bacău și Departamentul pentru tineret al Arhiepiscopiei. La această întâlnire au participat 31 de elevi din liceele băcăuane.

Întâlnirea a început printr-un moment de rugăciune, timp în care tinerii participanți au citit și cântat icoasele și condacele acatistului Sf. Cuv. Antonie cel Mare. Tema întâlnirii a fost „Sfinții, mijlocitorii rugăciunilor noastre”, iar dialogul a fost moderat de către Pr. Iulian-Ciprian Bertea și Pr. Ioan Arsâne. Aceștia au explicat tinerilor importanța Sfinților și a rugăciunii, amintind de Sfântul Cuv. Antipa de la Calapodești și de îmtâmplările din viața sa. Spre finalul activității, participanții au adresat câteva întrebări arătând dorința de cunoaștere  a modului prin care trebuie realizată rugăciunea în viața adolescentului. 

„Am aflat că fiecare dintre noi are un ocrotitor și chiar dacă nu purtăm numele unui sfânt, prin rugăciune putem avea un mijlocitor. Am aflat lucruri noi despre Sfântul Antipa de la Calapodești și l-am descoperit pe Sfântul Gheorghe Pelerinul.”( Mihaela, participantă)

Următoarea întâlnire va avea loc miercuri, 25 ianuarie ora 16:30, la Paraclisul „Acoperământul Maicii Domnului” al Colegiului „Mihai Eminescu” din Bacău, iar tema va fi „Rugăciunea, prilej de dialog cu Dumnezeu”.

(Vlad Țuțurlan)

You may also like...