Diploma omagială cu medalie a anului 2020 oferită preşedinţilor filialelor ASCOR

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i‑a primit duminică, 4 aprilie, la Reședința Patriarhală, pe reprezentanții filialelor ASCOR din țară care au participat cu o zi înainte la întrunirea Consiliului Național al asociației la Facultatea „Justinian Patriarhul” din București.
 

Cu ocazia vizitei tinerilor la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit preşedinţilor filialelor Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) din țară Diploma omagială cu medalie a anului 2020. Patriarhul României i-a felicitat pe cei prezenţi, exprimându-şi totodată speranţa că activităţile ASCOR amânate din cauza pandemiei se vor realiza anul acesta.

Diploma omagială cu medalie a anului 2020 oferită preşedinţilor filialelor ASCOR

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, i‑a primit duminică, 4 aprilie, la Reședința Patriarhală, pe reprezentanții filialelor ASCOR din țară care au participat cu o zi înainte la întrunirea Consiliului Național al asociației la Facultatea „Justinian Patriarhul” din București.Cu ocazia vizitei tinerilor la Reședința Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit preşedinţilor filialelor Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR) din țară Diploma omagială cu medalie a anului 2020. Patriarhul României i-a felicitat pe cei prezenţi, exprimându-şi totodată speranţa că activităţile ASCOR amânate din cauza pandemiei se vor realiza anul acesta.

„Activităţile de anul trecut care au fost amânate din cauza pandemiei se vor realiza cu speranţă anul acesta. Vă felicităm şi în mod deosebit vă mulţumim pentru activităţile culturale, educaţionale şi misionare pe care le desfăşuraţi, dar şi pentru campaniile de donare de sânge care am înţeles că vor continua. Prin aceasta noi arătăm un sprijin direct celor care au nevoie de ajutor pentru vindecare. Aceasta este o activitate iniţiată de Patriarhia Română şi răspândită apoi în diferite eparhii. Astfel, venim în sprijinul celor care suferă, dar şi în sprijinul unităţilor medicale. În timpul pandemiei, Biserica a ajutat foarte mult unităţile medicale de la noi din ţară, nu doar cu rugăciunea, ci şi cu acţiunea, cu sume concrete de bani, cu hrană şi cu material sanitar necesar. Aceasta arată că este nevoie să preţuim sănătatea și viața ca daruri de la Dumnezeu, şi de responsabilitatea noastră de a păstra şi de a cultiva aceste daruri”, a spus Preafericirea Sa.

De asemenea, preşedinţii filialelor ASCOR au primit din partea Patriarhului României cartea „Pomenirea celor adormiţi în Domnul. Mic catehism liturgic”, semnată de preotul prof. dr. Nicolae D. Necula, şi albumul „Diaspora Bisericii Ortodoxe Române”, lucrări apărute anul acesta la Editura BASILICA a Patriarhiei Române. (Un articol de: Arhid. Ştefan Sfarghie – 04 Apr, 2021)

You may also like...