Doliu și tristețe în Parohia Fundu Tutovei

Tinerii care au pierit în mod tragic în data de 5 august a.c. din satul Fundu Tutovei au fost înmormântați astăzi 9 august în cimitirul comunei Plopana din județul Bacău. Slujba de înhumare a fost oficiată de către un sobor de preoți sub protia părintelui Costică Busuioc, protopop al Protoieriei Bacău, la ea participând câteva sute de tineri și mulțime de credincioși.

Multă durere, zeci de coroane de flori, tineri și copii purtând tricouri imprimate cu chipul celor doi prieteni ai lor ar putea descrie, fie și măcar parțial, atmosfera ce a cuprins satul băcăuan. 

Preoți, credincioși și peste 200 de tineri veniți din întreaga comună dar și din municipiul Bacău, au participat la slujba de înmormântare ce a fost oficiată în biserica parohială din localitatea băcăuană pentru cei doi adolescenți care și-au pierdut viața în urma tragicului accident rutier petrecut în după-amiaza zilei de 5 august, pe DN-2 F, în afara localității Fundu Tutovei, din comuna Plopana.

În cadrul slujbei religioase, părintele protopop Costică Busuioc a transmis mesajul IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. ”Înaltpreasfințitul Ioachim vă roagă, dragi părinți și pe dumneavoastră tineri și vârstnici, să purtați în credința cea smerită a genunchiului plecat pe Alin și Vasilică, să spuneți doar atât, că a luat Dumnezeu din mijlocul dumneavoastră cea ce a fost desăvârșit, curat și deplin, pentru ca Cerul să se deschidă, pentru ca prin jertfa lor să se descopere și să se înalțe sufletele noastre, pentru ca prin jertfa lor să descoperiți adevărata credință, pentru ca prin jertfa lor să mențineți făclia și candela aprinsă a dreptei credințe, fiecare în ușorii casei sale”.

 În cuvântul de mângâiere, părintele protopop a mai spus: ,,Întristată adunare, cu tristețe și cu părere de rău am luat act de cele care s-au împlinit  în localitatea domniilor voastre. […] Cât despre sfat sau cuvânt de mângâiere și de binecuvântare, având aici, pe catafalc, pe cei care trăiau precum frații și prietenii, nu pot decât să plec genunchiul înaintea proniei lui Dumnezeu și să mă gândesc la cuvintele pe care Scriptura le mărturisește și ne învață…”.

La final au fost rostite de către preoți rugăciuni de dezlegare, preoții și credincioșii rugându-se la Dumnezeu „pentru ca sufletele celor adormiți să meargă acolo de unde ființă și-au luat până la obșteasca Înviere, iar trupurile lor să se desfacă în cele dintru care au fost alcătuite”. Tot acum, părintele protopop Costică Busuioc a oferit familiilor victimelor un ajutor financiar din partea Părintelui Arhiepiscop Ioachim.

Potrivit informațiilor oferite public de către Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, accidentul care a dus la decesul celor doi adolescenți a fost provocat de către un conducător auto de 18 ani, din Bacău, cu permis de doar câteva luni, care se deplasa către Bacău în data de 5 august 2017, iar când a ajuns în afara localității Fundu Tutovei, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul volanului, a intrat în derapaj ieșind în afara părții carosabile, unde i-a spulberat pe cei doi pietoni, unul de 16 şi altul de 17 ani, din localitate, după care s-a răsturnat într-un lan de porumb. (pr. Daniel Marari)

 

You may also like...