„Donație pentru educație”

La propunerea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Sectorul de Asistență socială și medicală, va derula programul eparhial „Donație pentru educație” în toate protopopiatele, parohiile și ONG-urile eparhiale, invitând să se alăture persoanele juridice și fizice din comunitățile eparhiei pentru a facilita procesul de învățare online a copiilor provenind din medii defavorizate.

e-learning
eskills-online-course

Obiectivul general:

Colectarea de dispozitive electronice noi sau utilizate, dar funcționale (tablete, smartphone-uri, laptopuri sau calculatoare)  pentru copiii implicați în Programul „Scoala on-line”

De unde vor fi procurate?

De la companiile de IT, persoane juridice sau fizice, cât și de la ONG-urile, protopopiatele sau parohiile care vor putea achiziționa / dona aceste dispozitive pentru copiii comunităților sărace.

 

Care este procedura?

Se va aplica un chestionar și o analiză de nevoi prin intermediul protopopiatelor, din care va rezulta situația reala a familiilor din comunități (hrană, medicamente, etc)  și mai ales a dotării copiilor cu dispozitive necesare educației on-line. Prin intermediul platformei umanitare www.ajutamimpreuna.ro, persoanele juridice, fizice și ONG-urile eparhiale, cât și protopopiatele vor încerca să sprijine achiziționarea de dispozitive electronice necesare copiilor, în actul educativ on-line

Unde vor fi colectate?

La sediile protopopiatelor sau a ONG-urilor eparhiale.

Care sunt criteriile de selecție?

Copiii cu rezultate foarte bune la învățătură și cu părinții șomeri sau fără un loc de muncă, vor avea prioritate. Condiția socială și izolarea sau mediul de viață defavorizant, sunt următoarele criterii de selecție.

Ce indicatori ne propunem?

Ne propunem oferirea unui număr minim de 100 de dispozitive copiilor din mediile defavorizate, în decurs de trei luni de zile, provenind din toate cele 6 protopopiate.

(Pr. Ilarion Mâță – Consilier eparhial la Sectorul de Asistență socială și medical)

You may also like...