Două suflete nevinovate au plecat la cer

Astăzi, joi – 07 iulie 2016, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, părintele protoiereu Costică Busuioc, în fruntea unui sobor impresionant de 8 preoţi, a săvârşit la Holt slujba înmormântării celor două adolescente înecate duminică în râul Siret.

IMG-20160707-WA0010
IMG-20160707-WA0009
IMG-20160707-WA0005
IMG-20160707-WA0002
IMG-20160707-WA0000
IMG-20160707-WA0003

Holt – 07 iulie 2016

Vraciu Alexandra Ioana, fetiţa de 13 ani, era elevă în clasa a VI-a la Școala Holt, participa la toate activităţile iniţiate prin Parohie de către Protoieria Bacău şi Centrul Eparhial (cateheze săptămânale, tabere, excursii, programe socio-culturale eparhiale, etc.). De asemenea, Alexandra era elevă înscrisă chiar de acum 4 ani la Centrul de zi pentru copii, ,,Sf. Arh. Rafail”, Holt. Avea un suflet curat şi transmitea tuturor bucurie şi entuziasm.
Roşu Bianca Ioana, adolescenta de 16 ani, cea care a încercat să o salveze din apele Siretului pe verişoara ei, dar, din păcate, a avut parte de acelaşi sfârşit tragic, era în prezent elevă în clasa a IX-a, la Colegiul tehnic ,,Anghel Saligny”, Bacău, fostă elevă a şcolii Holt şi a Centrului nostru de zi pentru copii. Şi Bianca participa activ la toate activităţile Parohiei Holt împreună cu verişoara şi prietena ei Alexandra.

Au transmis gânduri de compasiune domnii diriginţi ai celor două adolescente, doamna directoare a Şcolii Holt, Muntianu Sofica, doamna profesor coordonator a Centrului de zi, Predica Alexandra, părintele paroh Adam Iulian, dar şi colegii celor două copile.

,,Transmitem astăzi la ceas de grea încercare şi durere pentru familie compasiunea, dragostea şi grija părintească a Arhipăstorului nostru, ÎPS Ioachim. Vă mărturisesc că le-am întâlnit pe cele două copile în cele împlinite pe plan social-cultural, la nivelul administraţiei noastre protopopeşti, prin Parohia dumneavoastră, dar şi prin Centrul de zi pentru copii ce funcţionează aici prin purtarea de grijă a ierarhului nostru încă din anul 2012. Este o tragedie naţională ceea ce se întâmplă astăzi cu copiii noştri lăsaţi în grija bunicilor neputincioşi de multe ori, copii ai căror părinţi sunt nevoiţi să plece pentru câştigarea traiului în ţări străine. Dumnezeu să odihnească în Împărăţia Sa aceste suflete curate şi nevinovate!”  – a încheiat părintele protopop Costică Busuioc.

You may also like...