Dublu eveniment cultural – la Roman şi Bacău

În apropierea Sf. Paşti, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, în colaborare cu Arhiepiscopia Tomisului, invită pe toţi cei interesaţi la concertul de muzică sacră „În vremea aceea” susţinut de Corala “Armonia“, ce va avea loc atât la Roman cât şi la Bacău. Intrarea va fi liberă!

maxresdefault
tomis
Afis ARMONIA 6 – 2015
Concert-In-vremea-aceea-(1)

Concertul „În vremea aceea” este susţinut de Corala „Armonia”, a Arhiepiscopiei Tomisului, dublu medaliată cu aur la Olimpiada Mondială a Corurilor. Vor interpreta soliştii: Alexandru Chiriac, Gabriela Dobre, arhimandrit Vartolomeu Trofin, arhid. Adrian Ioan Clinciu, diacon Florian Popa, Mădălin Băldău, Ionuţ Cristinel Boancheş, precum şi arhid. Mihai Urzicana, arhid. Corneliu Chivu şi arhid. Doru Emanuel Pantazi.

Cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la Roman, evenimentul va avea loc miercuri – 1 aprilie 2015, de la ora 18, la Casa de Cultură.

La Bacău, evenimentul organizat în parteneriat cu Primăria, va avea loc, cu binecuvântare IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, joi, 2 aprilie, începând cu ora 18, la Teatrul de Vară „Radu Beligan”. AFIS CONCERT ARMONIA

Atât la Roman cât şi la Bacău intrarea va fi liberă!

Concertul pentru solişti, cor şi orchestră „În vremea aceea” este o frescă muzicală sacră realizată de Arhiepiscopia Tomisului, în parteneriat cu secţia Artă Sacră a Facultăţii de Teologie Ortodoxă, din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa. S-a urmărit astfel o transpunere pe note muzicale a mesajului evanghelic ce ilustrează patimile lui Iisus, începând cu momentul aducerii Sale în faţa lui Pilat şi continuând cu momentul morţii şi cel al Învierii.

Spectacolul în nouă tablouri a fost compus de Pr. Ion Popescu Runcu, iniţial ca un oratoriu pentru solişti, cor bărbătesc şi pian. Ulterior, compozitorul Constantin Arvinte a regândit opera pentru a putea fi interpretată cu orchestră simfonică. În prezent, concertul implică peste 70 de artişti (solişti, corişti şi membri ai orchestrei), sub bagheta dirijorului arhid. Ion Iulian Dumitru, asistent universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanţa.

“În vremeea aceea” – FRESCĂ DE MUZICĂ SACRĂAici poți găsi AFIȘUL concertului ARMONIA

You may also like...