Duminica Floriilor la Centrul „Sfinții Zaharia și Elisabeta” al Parohiei Racova

În Duminica Floriilor, la Parohia Racova s-a desfășurat o activitate comună a copiilor implicați în Proiectul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni” și a persoanelor care participă la întalnirile Centrului de socializare pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta.

Pe parcursul activității, doamna învățător Ana Focșa, voluntar al acestui centru din parohie, a vorbit celor prezenți despre sărbătoarea Intrării în Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos si despre simbolismul ramurilor de finic. Apoi s-a vizionat un scurt film despre Florii si s-au ascultat cântari specifice acesteisărbători. Copiii au învățat, iar vârstnicii și-au readus aminte că în vechime, în cadrul acestei sărbători catehumenii veneau cu mare solemnitate la episcopul lor pentru a-i cere să fie admiși la botez. În amintirea intrării triumfale a Domnului în Ierusalim, și astăzi, în această zi, creștinii aduc ramuri de salcie la slujbă precum odinioară a fost întâmpinat Hristos de către popor.    

Preoții Ciobanu Ionuț Constantin și Pascariu Florin Sebastian au adus lămuriri liturgice, dar și duhovniceștireferitoare la subiectul întalnirii. În urma discuțiilor interactive atât copiii, cât si ceilalti participanți au înțeles importanța de respectului față de persoanele vârstnice, dar și a legăturii ce trebuie să se formeze între tineri și seniori.

Pr. Ionuț Constantin Ciobanu

You may also like...