Un nou centru catehetic pentru copii cu hramul „Sfântul Stelian” va fi inaugurat în Protoieria Bacău

În cadrul centrului socio-catehetic din Parohia Mâlosu care va fi inaugurat duminică, 28 Martie 2021, sunt înscriși 50 de copii beneficiari, proveniți din familii aflate în situații de risc.

Tinerii vor beneficia de activități educaționale și duhovnicești și va funcționa ca urmare a unui parteneriat între Biserica din sat, Protoieria Bacău, Școala cu clasele I-VIII Lipova și Primăria Lipova. Inițiatorul proiectului este preotul paroh din Mâlosu, Daniel Mera.

Proiectul s-a materializat din dorința părintelui de a oferi societății oameni educați, manierați și cu valori morale sănătoase insuflate de către Biserică și Școală. Activitatea centrului a început câte puțin din luna Ianuarie, întâlnirile fiind în fiecare duminică, după Sfânta Liturghie. Beneficiarii sunt copii din clasele IV-VIII, iar în cadrul activităților, părintele le oferă o masă caldă. La acest demers s-au alăturat în mod voluntar și cadre didactice din partea școlii, dar și alți voluntari, fii ai satului, studenți și viitori educatori.

Centrul socio-catehetic va fi inaugurat de către PC. Pr. Daniel Marari, inspector al Biroului de Catehizare și activități cu tinerii, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim alături de PC. Pr. Protopop Eugen-Ciprian Ciuche.

Răzvan Dimitrie Radu – Asistent social Protoieria Bacău

You may also like...