Dumnezeiască sărbătoare alături de moaștele Sfântului Ierarh Nicolae

Sute de credincioși au trecut și astăzi prin fața raclei cu moaștele sfântului Ierarh Nicolae aduse spre închinare la catedrala ”Sf. Nicolae” din municipiul Bacău de la biserica ”Sf. Gheorghe Nou” din București.

Racla Sf. Nicolae
2_2
_mg_7160

Sute de credincioși au trecut și astăzi prin fața raclei cu moaștele sfântului Ierarh Nicolae aduse spre închinare la catedrala ”Sf. Nicolae” din municipiul Bacău de la biserica ”Sf. Gheorghe Nou” din București.

În duh de rugăciune și cu suflete smerite, băcăuanii și-au plecat genunchii sărutând mâna dreaptă a celui care a făcut să strălucească lumina lui Hristos din Mira Lichiei în întreaga lume, fiind cel mai iubit de tineri între sfinții Bisericii noastre. Evenimentul, sărbătoare și istorie pentru Eparhia Romanului și Bacăului, a fost încununat astăzi, 9 decembrie 2015, de Dumnezeiasca Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim alături de un impresionant sobor de 40 de preoți şi diaconi.

”Parcă cele două catedrale din inima Bacăului, cea a „Înălțării Domnului”  și cea a „Sfântului Nicolae”, ar fi cei doi plămâni din care pulsează energie sfântă, pe care noi, cei care participăm la viața Bisericii, încercăm să o asimilăm. Iar prin această energie primită de la Dumnezeu, rămânem în comuniune cu Preasfânta Treime, cu sfinții lui Dumnezeu, numiți ”Prietenii și casnici Săi”. Iată că, în urma demersurilor făcute la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, s-a încuviințat ca să ne trimită acest odor sacru, mâna dreapta a Sfântului Nicolae, care se găsește spre închinare de peste 400 de ani în biserica ”Sf. Gheorghe Nou” București. Acum mâna Sfântului Nicolae vine și binecuvântează Bacăul, ne dăruiește tămăduire, bucurându-ne de o liniște deosebită, căci o isihie arhierească a coborât din sânul Preamilostivului Dumnezeu, iar noi primind această pace, simțim cum vine Crăciunul, când vom cânta ”Slavă întru cei de Sus lui Dumnezeu, și pe pământ pace, între oameni bunăvoire”a precizat, printre altele, Înaltpreasfinția Sa în cuvântul său.

La final, IPS Arhiepiscop Ioachim a oficiat o slujbă de pomenire pentru tinerii mutați din această viață în urma incendiului de la Clubul Colectiv, la împlinirea a 40 de zile de la tragicul eveniment!

You may also like...