Echipa de fotbal de sală a surdo-muților din Bacău a luat locul 1 la nivel național

Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din orașul Bacău, Protopopiatul Bacău, a primit duminică, 19 noiembrie 2017 vizita echipei de fotbal a parohiei, care a participat la campionatul Futsal (fotbal de sală) Alba Cup, ediția a IX-a, organizat de ANSR Filiala Alba Iulia și unde a fost ocupanta locului I.

g
index_2
q_2
r
whatsapp_image_2017-11-19_at_12.20.44
whatsapp_image_2017-11-19_at_12.20.181

După oficierea Sfintei Liturghii de către preotul paroh Gabriel Ichim-Radu alături de părintele slujitor Daniel-Ionel Marari, biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” a Parohiei „Sf. Andrei Criteanul” din orașul Bacău, a fost vizitată de către tinerii surdo-muți din echipa care este susținută de către Asociația Națională a Copiilor Surzi din România în parteneriat cu parohia băcăuană.

Tinerii surdo-muți din Bacău au participat în această competiție sportivă, derulată în ziua de 19 noiembrie 2017, alături de alte echipe din Galați, Tărgoviște, Brașov, Iași, Focșani, Constanța, Roman, Miercurea Ciuc, Cluj, Mureș, Botoșani, Craiova și Alba Iulia. După ultimul meci din finală desfășurat între Bacău și Bistrița și declararea câștigătorilor, tinerii din zona Moldovei au primit Cupa, diplome și medalii cu locul I, din partea organizatorilor campionatului de la Alba Iulia.

„Cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, am încercat să punem în valoare sportul în rândul persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire. Este bine știut că sportul poate contribui la o sănătate bună! Sfânta Scriptură spune:”..exercițiul fizic este de …folos”. ( I Timotei 4,8). Sportul este o modalitate excelentă de a te menține activ, dar și pentru a promova spiritul de echipa și autodisciplina. Ne-am orientat la cel mai îndrăgit sport de către surzi „fotbalul” – care face mult mai accesibilă incluziunea socială, care împletită cu pasiunea pentru sport și spirit civic, poate să dărâme orice barieră socială dincolo de prejudecăți. Așadar, activitatea sportivă derulată este foarte apreciată de tinerii surzi, constituind un real mijloc de integrare socială printre întâlnirile sportive dintre surzi și auzitori”, a declarat preotul paroh Gabriel, care este specializat în limbajul mimico-gestual și președinte al Asociației care a sponsorizat echipa băcăuană.

Futsal-ul este versiunea interioară a  fotbalului clasic. Acesta este jucat de două echipe, fiecare de câte cinci jucători, dintre care unul este portarul; fiecare echipă poate avea în plus un număr de rezerve. Spre deosebire de alte forme ale fotbalului în sală, terenul este delimitat de linii și nu de panouri cu ajutorul cărora mingea poate fi jucată.

You may also like...