Eminescu, comemorat în Biserica „Sf. Gheorghe” din Bacău

În atmosfera liturgică oferită de lăcașul de cult din cartierul Orizont, municipiul Bacău, în contextul serbării Anului Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, la parohia „Sfântul Gheorghe” a fost organizat un eveniment cultural – religios la care au participat profesori și elevi de la Școala nr. 10.

_maf0759
_maf0786
_maf0802
_maf0812
_maf0825
_maf0845

În atmosfera liturgică oferită de biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău, în contextul serbării Anului Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, a fost organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, un eveniment cultural – religios la care au participat profesori și elevi de la Școala nr.10. Aceștia l-au comemorat vineri, 15 ianuarie, pe Luceafărul poeziei românești. Pentru un timp, școlarii mari și mici au ales să-l readucă în memorie pe poetul Mihai Eminescu oferind cu glasurile lor tremurânde crâmpeie din opera acestuia ori gânduri scrise în acest ceas de evocare.

„Nu se putea un cadru mai nimerit pentru această acțiune, gândindu-ne la faptul că Biserica și credința se regăsesc în universul liric eminescian, Tudor Arghezi numindu-l pe acesta, icoană a poeziei românești„, a subliniat prof. Iulia Jicu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 10, la începutul manifestărilor.

Prin vers, eseuri și cântec, elevii l-au readus pe Mihai Eminescu în inimile ascultătorilor. Micuții recitatori din clasele pregătitoare au dat glas nestematelor lirice eminesciene precum „Somnoroase păsărele”, „Ce te legeni”, „O, rămâi” sau „Rugăciune„. Și, pentru a sublinia universalitatea operei eminesciene, cei din cursul gimnazial au recitat poeziile lui Eminescu în limba franceză.

La final, preoții și copiii s-au reunit în rugăciunea de pomenire a marelui poet și a tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea culturii românești. „Înainte de a fi un geniu sau un mare poet, Mihai Eminescu a fost un om cu suflet mare, fapt pe care vi-l transmite vouă, copiilor, prin fiecare vers al lui”, a mărturisit părintele Constantin Gherasim, parohul Bisericii „Sf. Gheorghe.

You may also like...