Episcopul Canadei a slujit la parohia Pogorârea Sfântului Duh din Bacău

Episcopul Ioan Casian al Canadei s-a aflat la sfârșitul săptămânii trecute în apropierea locurilor natale. Ierarhul, originar din Comănești, a slujit duminică în Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din Bacău.

Prezent pentru a doua oară în mijlocul preoților și credincioșilor parohiei Șerbănești, prima dată slujind aici în anul 2016 când a avut loc și o hirotonie întru preot,  a oficiat duminică, 10 februarie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului dumnezeiasca Liturghie în Catedrala ”Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul Șerbănești – Bacău. Într-o atmosferă de sărbătoare, în spațiul sacru al tânărului locaș de rugăciune târnosit în vara anului 2015,  Preasfinția Sa le-a vorbit băcăuanilor despre rolul capital a două virtuți pe care le avea femeia cananeeancă din textul evanghelic duminical: credința și smerenia.

Episcopul Ioan Casian a spus că „Femeia cananeeancă, deși străină de neamul iudeu, nu este străină de credința stăruitoare și de dragostea pentru fiica sa”.

„Astăzi suntem chemați să fim asemenea femeii cananeence”, a continuat Preasfinția Sa, „adică a avea o credință stăruitoare și o smerenie care să depășească insultele sau cuvintele nepotrivite pe care le auzim”.

„Avem nevoie de credință și smerenie pentru a vedea lucrurile vindecându-se în jurul nostru prin chemarea lui Dumnezeu și prezența noastră în preajma Lui”, a spus Episcopul Ortodox Român al Canadei.

Împreună cu Episcopul Canadei au slujit duminică preoții Costică Busuioc – protopop, Adrian Ghinea, Vasile Busuioc, Ioan Ferchiu și diaconii Marius Prisecariu și Petru Popescu, informează Episcopia Canadei pe site-ul oficial.

Preasfințitul Părinte Ioan Casian va împlini miercuri, 20 februarie 2019, vârsta de 50 ani.

You may also like...