Cinstire adusă eroilor în joia Înălțării Domnului la parohiile comunei Letea Veche

În ziua când s-a sărbătorit Înălțarea Domnului, parohiile din comuna Letea Veche și-au cinstit eroii care și-au dat viața pentru demnitatea și credința nestrămutată a poporului român. 

Cinstirea eroilor din Primul și al Doilea Război Mondial a fost de asemenea marcată în fiecare parohie și de prezența domnului primar al comunei Letea Veche. Acesta, păstrând o tradiție mai veche a locului, a mers la fiecare Biserică din comună și a participat la slujba de pomenire a eroilor, arătând astfel dragostea pe care o poartă, față de cei ce s-au jertfit mai înainte. Preoții parohiilor Holt, Siretu, Letea Veche și Ruși Ciutea, după terminarea Sfintei Liturghii au mers împreună cu credincioșii la monumentul închinat eroilor și au săvârșit slujba parastasului pentru aceștia.

Astfel, eroii rămân vii în amintirea noastră, iar noi trebuia să fim mulțumitori pentru ca îi avem și pentru că astăzi suntem aici, pentru ceea ce au făcut ei prin biruința lor și prin actele lor de vitejie și curaj, necedând în fața deznădejdii.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...