Eveniment academic la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, a avut loc joi, 14 noiembrie, decernarea titlulului de Doctor Honoris Causa, doamnei prof.univ. dr. Hanneke van Bruggen, de la Universitatea Dalhousie din Canada, ca recunoaștere a contribuției determinante pe care a avut-o în demersurile pentru pregătirea și implementarea specializării de „Terapie Ocupațională” în țara noastră.

thumbnail_7_1
thumbnail_6_1
thumbnail_1_2
thumbnail_2_0
thumbnail_4_1
thumbnail_12_0
thumbnail_13_0

În cadrul şedinţei de Senat festiv, prezidată de prof.univ.dr.ing. Dr.h.c. Valentin Nedeff, a avut loc ceremonia pentru decernarea titlului de „Doctor Honoris Causa” al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău doamnei Johanna Elisabeth van Bruggen, ca o încununare a unei colaborări cu Universitatea «Vasile Alecsandri» din Bacău, care a început în anul 2002. Prin contribuția domniei sale, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău a acreditat pentru prima dată în România programul de studii Terapie Ocupațională”, a declarat Valentin Nedeff, Președintele Senatului Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Evenimentul a coincis cu sărbătorirea a 10 ani de învățământ superior de Terapie Ocupațională în România și în Bacău, marcând, totodată, includerea Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății în consorțiul învățământului superior european în domeniul Terapiei Ocupaționale și acreditarea, în anul 2018, a programului de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău la nivel internațional.

Conf. univ. dr. Gabriela Raveica a citit Laudatio, în care a sintetizat activitatea bogată a prof.univ.dr. Johanna Elisabeth van Bruggen.

La invitația Universității  „Vasile Alecsandri” din Bacău, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a delegat pe Pr. Inspector eparhial Ilarion Mâță, pentru a participa la acest eveniment academic al urbei băcăuane.

Colaborarea deosebită a Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja” cu Departamentul de Terapie ocupațională al Facultățiide Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății, a fost concretizată printr-un parteneriat solid, cu studenți la practică, organizare de evenimente comune și angajarea de absolvenți la instituția de la Hârja.

You may also like...