Eveniment cultural la Școala Gimnazială „Miron Costin” din Bacău

În săptămâna Cincizecimii, joi, 8 iunie 2017, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Asociația Profesorilor de Religie „Sf.Parascheva” Bacău (APRB), în colaborare cu Parohia „Precista” Bacău  a organizat la Școala Gimnazială „Miron Costin” din Bacău, un eveniment cultural-duhovnicesc, având ca temă „Sărbătoarea Rusaliilor, Întemeierea Bisericii Creștine”.

img-20170608-wa0007
img-20170608-wa0009

După cuvântul introductiv al d-nei profesor de religie Nicolau Raluca s-a desfășurat conferința cu titlul „Duhul Sfânt, viața Bisericii”, susținută de Pr. Mihail Tomozei, paroh al Bisericii „Precista” din Bacău.

Acesta a  precizat că „Rostul venirii sau pogorârii Duhului Sfânt este constituirea Bisericii și sfințirea oamenilor. Biserica intră în istorie la Cincizecime și de atunci până astăzi ea a devenit locul acțiunii Duhului prin care se revarsă Harul lui Dumnezeu. În Biserică trăim o neîncetată Cincizecime a iubirii, în care Duhul ne poartă spre Hristos, de aceea scopul vieții creștine este dobândirea Duhului Sfînt”.

În cea de-a doua parte a manifestărilor a avut loc un recital poetic. Astfel, un grup de elevi ai școlii au recitat meditația lirică a IPS Ioachim, „Paracletul”, după care s-a făcut o prezentare media a Bisericii „Precista” din Bacău.

La acest eveniment au participat cadre didactice, elevi și părinți, care au primit la sfârșit din parte părintelui iconițe și pliante.

(Pr. Mihail Tomozei)

 

Citeste si...