Eveniment cultural la Școala Gimnazială „Miron Costin” din Bacău

În săptămâna Cincizecimii, joi, 8 iunie 2017, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Asociația Profesorilor de Religie „Sf.Parascheva” Bacău (APRB), în colaborare cu Parohia „Precista” Bacău  a organizat la Școala Gimnazială „Miron Costin” din Bacău, un eveniment cultural-duhovnicesc, având ca temă „Sărbătoarea Rusaliilor, Întemeierea Bisericii Creștine”.

img-20170608-wa0007
img-20170608-wa0009

După cuvântul introductiv al d-nei profesor de religie Nicolau Raluca s-a desfășurat conferința cu titlul „Duhul Sfânt, viața Bisericii”, susținută de Pr. Mihail Tomozei, paroh al Bisericii „Precista” din Bacău.

Acesta a  precizat că „Rostul venirii sau pogorârii Duhului Sfânt este constituirea Bisericii și sfințirea oamenilor. Biserica intră în istorie la Cincizecime și de atunci până astăzi ea a devenit locul acțiunii Duhului prin care se revarsă Harul lui Dumnezeu. În Biserică trăim o neîncetată Cincizecime a iubirii, în care Duhul ne poartă spre Hristos, de aceea scopul vieții creștine este dobândirea Duhului Sfînt”.

În cea de-a doua parte a manifestărilor a avut loc un recital poetic. Astfel, un grup de elevi ai școlii au recitat meditația lirică a IPS Ioachim, „Paracletul”, după care s-a făcut o prezentare media a Bisericii „Precista” din Bacău.

La acest eveniment au participat cadre didactice, elevi și părinți, care au primit la sfârșit din parte părintelui iconițe și pliante.

(Pr. Mihail Tomozei)

 

You may also like...