Eveniment pastoral-misionar în Parohia Izvoarele din Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 26 februarie 2016, în Parohia Izvoarele, din orașul Bacău, Protopopiatul Bacău, a avut loc un deosebit eveniment pastoral-misionar.

1_0
2_0
3_0
4_0
5
7_0
8_0

După săvârșirea Sfintei Liturghii, în cadrul cuvântului de învățătură, rostit de pr. paroh Ciprian Cloșcă, s-a evidențiat viața și activitatea Episcopului Melchisedec Ștefănescu, în perioada sa de chiriarh al Eparhiei Romanului, dar și faptul că în această lună, pe 15 februarie, s-au împlinit 191 de ani de la nașterea marelui ierarh-cărturar. Tot în februarie, în data de 22, s-au împlinit 138 de ani de la alegerea sa în scaunul eparhial al Romanului, demnitate pe care a onorat-o cu aleasă cinste și dedicată slujire până în data de 16 mai 1892, când s-a săvârșit din această vremelnică viață.

Cu acest prilej, cu vie emoție, în aleasă stare de rugăciune, s-a săvârșit slujba Parastasului Mare pentru pomenirea Patriarhilor României, a episcopului Melchisedec, dar și a ctitorilor, preoților, cântăreților și consilierilor bisericii din Izvoarele, răposați întru Domnul.

Astfel, la inițiativa preotului paroh Cloșcă Ciprian, s-a realizat un tablou, pictat pe pânză de bumbac, în ulei, al marelui ierarh-cărturar Melchisedec Ștefănescu. Parohul a donat acest tablou parohiei Izvoarele, pentru a fi așezat la loc de cinste. Pictura, cu chipul ierarhului, va deschide o galerie plastică ce va conține tablouri ale Patriarhilor României, dar și ale marilor ierarhi ai Eparhiei Romanului, adormiți întru Domnul.

Galeria va fi expusă în centrul parohial, pentru copii și tineri, cu hramurile ”Sfinții Ioachim și Ana” și ”Sfântul Ioan Gură de Aur”, pentru ca aceste mari personalități ale Ortodoxiei românești să fie cunoscute și de către cei mai tineri, dar, mai ales, ca recunoștință pentru aleasa viață și activitatea lor de slujire a lui Dumnezeu, în Sfânta Sa Biserică.

La final, după cântarea ”Veșnica pomenire”, credincioșii prezenți au primit din partea preoților bisericii, a preotului paroh Cloșcă Ciprian și a preotului co-slujitor Ilisei Laurențiu, diverse daruri constând în fructe, produse de patiserie specifice ultimei zile din ”Săptămâna Albă”, ș.a.  (Pr. Ciprian Cloșcă)

You may also like...