Eveniment pastoral-misionar în Parohia Izvoarele, Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Duminica a XVII-a de după Rusalii, 14 februarie 2021, în Parohia Izvoarele, din Protopopiatul Bacău, a avut loc un eveniment pastoral-misionar dedicat ierarhului Melchisedec Ștefănescu.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, în cadrul cuvântului de învățătură, rostit de pr. paroh Ciprian Cloșcă, s-a evidențiat viața și activitatea Episcopului Melchisedec Ștefănescu (1823-1892), în perioada sa de chiriarh al Eparhiei Romanului (1879-1892), dar și faptul că în această lună, pe 15 februarie, se împlinesc 198 de ani de la nașterea marelui ierarh-cărturar.

„Comemorarea și evocarea personalității ierarhului, devenită tradiție în parohia noastră, a fost săvârșită cu vie emoție, în profundă stare de rugăciune, în prezența enoriașilor care au ales să fie astăzi prezenți alături de noi în rugăciune. Tot în februarie, pe data de 22, se vor împlini 142 de ani de la alegerea sa în scaunul eparhial al Romanului, demnitate pe care a onorat-o cu aleasă cinste și dedicată slujire, până în data de 16 mai 1892, când s-a săvârșit din această vremelnică viață”, a relatat preotul paroh.

La finalul slujbei de pomenire, preoții au oferit credincioșilor prinoase binecuvântate, respectându-se normele sanitare impuse de legislația în vigoare.

Pr. C.C.

You may also like...