Eveniment pastoral-misionar şi sfinţire în Parohia Valea Caselor

Luni, 26 octombrie 2020, P.C. Protoiereu Eugen Ciuche, împreună cu părintele secretar Ciprian Olteanu, s-au deplasat la Parohia Valea Caselor, comuna Lipova, pentru inaugurarea Centrului de socializare pentru persoane vârstnice, activitate cu caracter permanent, care se va desfășura la casa praznicală a parohiei, sub coordonarea pr. paroh Liviu-Costel Dănilă. Întâlnirea face parte din cadrul inițiativelor proiectului social-cultural al Protoieriei Bacău, intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele” și implementat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Cu acest prilej a avut loc și sfințirea lumânărarului din incinta cimitirului parohial, având ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, eveniment la care au participat pr. Ioan-Dorin Mitrea, pr. Daniel Mera, alături de enoriași şi reprezentanți ai autorităților locale.

În cuvântul adresat celor prezenți, Părintele protoiereu Eugen Ciuche a evidențiat semnificația și importanța lumânărarului, ca fiind locul unde credincioșii aprind lumânări și înalță rugăciuni către Dumnezeu ca o expresie a credinței noastre în învierea celor adormiți și a realității vieții veșnice. A fost explicată necesitatea aprinderii de făclii pentru sufletele celor adormiți, comparându-se viața creștinului cu o lumânare care păstrează aprinsă permanent flacăra credinței și se mistuie ca o jertfă adusă neîncetat lui Dumnezeu.

La finalul întâlnirii, părintele paroh Liviu-Costel Dănilă a precizat faptul că în realizarea activităților diverse ale acestui nou centru socio-cultural va fi sprijinit de domnul primar Costel Baciu, doamna doctor Maria Frandeș, cadre didactice și diferiți colaboratori, având ca scop aprofundarea adevărurilor de credință, întărirea sentimentului de comuniune duhovnicească și folosul sufletesc al enoriașilor.

Pr. Liviu-Costel Dănilă

You may also like...