Evenimentul ”Hristos și sfinții – modele de educație a tinerilor” a continuat în Protoieria Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte  Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  ziua de marți a continuat seria evenimentelor care se desfăşoară în această perioadă sub egida ”Hristos și sfinții – modele de educație a tinerilor”, la parohia ”Sf. Trei Ierarhi” din orașul Bacău.

 

În prima parte a zilei, ca o pregustare a serbării Sfintei Cuvioase Parascheva în Eparhia Romanului și Bacăului, începând cu orele  8.00, sub protia Pr. Profesor  Gheorghe Popovici de la Parohia Sf. Dumitru – Gherăiești 1, au fost săvârșite slujba Utreniei, acatistul Sfintei Mucenițe Chiriachi și apoi a fost oficiată Sfânta Liturghie.  Corul Bisericii “Sf Nicolae” din Bacău a dat răspunsurile la strană. Partea a doua a zilei  a fost urmată de citirea neîntreruptă a Psaltirii de către credincioși, urmată de slujba Vecerniei sub protia P.C. Pr. Protopop Costică Busuioc , la orele 17.00. Strana formată, de astă dată, din corul Maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri a întreținut atmosfera de rugăciune și cânt duhovnicesc.

Începând cu ora la 18.00 a avut loc conferința «Purtarea Crucii tânărului în contextul provocărilor lumii de astăzi!» – susținută de către părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ eparhial. Mulțimea adunată a urmărit cu atenție prelegerea susținută la final participând la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

You may also like...